En lækker kageopskrift, som med sin kombination af chokolade og Oreo hurtigt bliver den nye favorit – og så den kan pyntes til halloween eller nydes året rundt uden de små edderkopper på toppen.
Denne Oreo kage er en sand drøm for chokolade- og Oreo-elskere. Med en fugtig chokoladekagebund og en blød, fløjsblød creme med knuste Oreo-kiks er det svært ikke at blive fristet. Kagen er skøn til enhver lejlighed, og selvom den er pyntet med sjove små edderkopper af Oreo her til Halloween, kan man sagtens springe dem over og servere kagen som den er – den smager fantastisk uanset hvad.
Denne opskrift er både nem og overskuelig, så selv hvis du ikke har meget erfaring i køkkenet, kan du sagtens kaste dig ud i at bage denne kage. Den er ideel til alt fra børnefødselsdage og eftermiddagshygge til specielle anledninger, hvor du gerne vil imponere med en flot og lækker kage uden at skulle stå timer i køkkenet.
Med Halloween lige om hjørnet er det sjovt at pifte kagen op med et par Oreo "edderkopper" på toppen. Det er et lille ekstra twist, som med garanti vil få smilene frem. Det kræver kun et par ekstra Oreo-kiks og lidt kreativitet. Børnene vil elske den uhyggelige dekoration, og det er en god måde at bringe lidt halloween-stemning til bordet. Men husk, at kagen smager lige så godt uden edderkopperne. Så hvis du foretrækker en mere simpel version, kan de nemt undlades.
En anden skøn og nem kage, som passer helt perfekt til halloween er denne lækre græskarkage forklædt som mumier. Første gang jeg lavede den var tilbage i pigernes børnehavetid. At medbringe de farlige små mumie-kager var et kæmpe hit.
En af de bedste ting ved denne Oreo kage er, hvor enkel den er at lave. Den kræver ikke avancerede teknikker, så uanset om du er erfaren i køkkenet eller nybegynder, kan du følge opskriften uden problemer. Kagen bliver lækker og saftig. Og cremen smelter nærmest på tungen. Det er virkelig en kage, som alle kan være med på! Og den giver et imponerende resultat uden meget anstrengelse.
Denne Oreo kage vil med sikkerhed blive et hit, uanset om du serverer den til halloween eller på en helt almindelig dag. Prøv den – og lad dig forføre af den perfekte kombination af chokolade og Oreo!
Opskriften herunder passer til en stor bradepande og så er der kage til ca. 30 personer. Du kan nemt halvere opskriften og bage i en mindre form. Det kan være en lille bradepande eller i en springform. Husk tid at være opmærksom på bagetider, når du tilpasser kagen til andre bageformer.
En skøn kage, som her er lavet i forbindelse med halloween, men som kan laves og nydes året rundt. Kagen består af en lækker klassisk chokoladekage toppet med den lækreste creme. Her kan alle være med, da både kagen og cremen er nem at gå til.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Tag en store bradepande med høje kanter og beklæd med bagepapir.
TIP: Hvis du krøller bagepapiret sammen til en kugle og derefter glatter det lidt ud vil det være nemmere for dig at forme papiret til bradepanden.
I en lille gryde afvejes og smeltet smørret.
I en stor skål samles alle de tørre ingredienser og blandes. Du kan med fordel sigte alle ingredienserne for at undgå små klumper i dejen.
Tilsæt nu æg, mælk og smeltet smør i skålen med de tørre dele. Hele massen piskes sammen til dejen fremstår ensartet.
Al dejen kommes i den klargjorde bradepande og fordeles jævnt i formen med en dejskraber.
Kom kagen i ovnen og bag i ca. 35 minutter.
Vær opmærksom på, at bagetiden altid vil variere fra ovn til ovn, så tiden her er vejledende. Tag derfor jævnligt et kig på kagen, når den angivne bagetid er ved at være oppe over. Test om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, gaffel eller andet spids redskab i kagen for at se om der hænger dej ved.
Kagen er bagt færdig, når der ikke hænger dej ved.
Tag kagen ud og lad afkøle ca. 1 time inden cremen laves og kommes på toppen af kagen.
Når kagen er ved at være afkølet er det tid til at lave creme.
Kom oreo i en frysepose og knus dem ved at banke på posen med en knytnæve, en kagerulle eller andet redskab. Læg posen til side.
OBS: Skal kagen pyntes med små oreo-edderkopper som på billedet, så skal du tage 5-6 kiks fra som ikke knuses.
Kom flødeost, piskefløde og vaniljesukker i en skål.
Pisk ingredienserne til cremen opnår en fasthed som flødeskum der ikke flyder ud.
Tilsæt knuste oreo og pisk et kort øjeblik således de knuste kiks fordeles jævnt i cremen.
Den færdige creme kan nu fordeles på kagen med en dejskraber.
Har du lagt Oreo kiks til side til søde små edderkopper skal kagen nu pyntes. Lakridsstænger klippes til i passende længde og lægges på som ben. Herefter placeres oreo kiks som edderkoppernes krop. Sukkerøjne limes på - vi har ofte færdig pynteglasur på små tuber som kan bruges til lim. Alternativt tages en lille bitte smule af oreo-cremen og bruges til lim.