Udskriftsindstillinger:

Opskrift: Oreo kage med halloween twist

nem oreo kage som har fået et twist af halloween

En lækker kageopskrift, som med sin kombination af chokolade og Oreo hurtigt bliver den nye favorit – og så den kan pyntes til halloween eller nydes året rundt uden de små edderkopper på toppen.

Introduktion til Oreo Kagen

Denne Oreo kage er en sand drøm for chokolade- og Oreo-elskere. Med en fugtig chokoladekagebund og en blød, fløjsblød creme med knuste Oreo-kiks er det svært ikke at blive fristet. Kagen er skøn til enhver lejlighed, og selvom den er pyntet med sjove små edderkopper af Oreo her til Halloween, kan man sagtens springe dem over og servere kagen som den er – den smager fantastisk uanset hvad.

Denne opskrift er både nem og overskuelig, så selv hvis du ikke har meget erfaring i køkkenet, kan du sagtens kaste dig ud i at bage denne kage. Den er ideel til alt fra børnefødselsdage og eftermiddagshygge til specielle anledninger, hvor du gerne vil imponere med en flot og lækker kage uden at skulle stå timer i køkkenet.

En Oreo kage til halloween – eller hele året rundt

Med Halloween lige om hjørnet er det sjovt at pifte kagen op med et par Oreo "edderkopper" på toppen. Det er et lille ekstra twist, som med garanti vil få smilene frem. Det kræver kun et par ekstra Oreo-kiks og lidt kreativitet. Børnene vil elske den uhyggelige dekoration, og det er en god måde at bringe lidt halloween-stemning til bordet. Men husk, at kagen smager lige så godt uden edderkopperne. Så hvis du foretrækker en mere simpel version, kan de nemt undlades.

En anden skøn og nem kage, som passer helt perfekt til halloween er denne lækre græskarkage forklædt som mumier. Første gang jeg lavede den var tilbage i pigernes børnehavetid. At medbringe de farlige små mumie-kager var et kæmpe hit.

En nem kage for alle

En af de bedste ting ved denne Oreo kage er, hvor enkel den er at lave. Den kræver ikke avancerede teknikker, så uanset om du er erfaren i køkkenet eller nybegynder, kan du følge opskriften uden problemer. Kagen bliver lækker og saftig. Og cremen smelter nærmest på tungen. Det er virkelig en kage, som alle kan være med på! Og den giver et imponerende resultat uden meget anstrengelse.

Denne Oreo kage vil med sikkerhed blive et hit, uanset om du serverer den til halloween eller på en helt almindelig dag. Prøv den – og lad dig forføre af den perfekte kombination af chokolade og Oreo!

Opskriften herunder passer til en stor bradepande og så er der kage til ca. 30 personer. Du kan nemt halvere opskriften og bage i en mindre form. Det kan være en lille bradepande eller i en springform. Husk tid at være opmærksom på bagetider, når du tilpasser kagen til andre bageformer.

Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 min Tilberedningstid: 35 min Hviletid: 1 time Tid i alt: 1 time 50 min.
Portioner 30
Bedste sæson Velegnet hele året
Beskrivelse

En skøn kage, som her er lavet i forbindelse med halloween, men som kan laves og nydes året rundt. Kagen består af en lækker klassisk chokoladekage toppet med den lækreste creme. Her kan alle være med, da både kagen og cremen er nem at gå til. 

Ingredienser til kagen
    Til bunden skal du bruge disse tørre dele:
  • 12 spsk kakaopulver
  • 600 gram sukker
  • 500 gram hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • Til bunden skal du bruge disse våde dele:
  • 4 stk æg ((M-L))
  • 5 dl mælk
  • 250 gram smør
  • Til cremen skal du bruge:
  • 1 pakke oreo
  • 200 gram flødeost naturel (jeg bruger altid Philadelhia)
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Til edderkopperne skal du bruge
  • 5-6 stk oreo (her bruger du fra den pakke du allerede har købt)
  • 2-3 stk lakrids (jeg har brugt saltlakrids stænger - grammofonplader eller andet kan også bruges)
  • 10-12 stk sukkerøjne
Sådan laver du din Oreo kage
    Først bages bunden:
  1. Start med at tænde ovnen og gør bradepanden klar

    Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

    Tag en store bradepande med høje kanter og beklæd med bagepapir. 

    TIP: Hvis du krøller bagepapiret sammen til en kugle og derefter glatter det lidt ud vil det være nemmere for dig at forme papiret til bradepanden.

  2. Smelt smør.

    I en lille gryde afvejes og smeltet smørret. 

  3. Bland de tørre dele

    I en stor skål samles alle de tørre ingredienser og blandes. Du kan med fordel sigte alle ingredienserne for at undgå små klumper i dejen. 

  4. Tilsæt de våde dele

    Tilsæt nu æg, mælk og smeltet smør i skålen med de tørre dele. Hele massen piskes sammen til dejen fremstår ensartet.

  5. Bag kagen

    Al dejen kommes i den klargjorde bradepande og fordeles jævnt i formen med en dejskraber. 

    Kom kagen i ovnen og bag i ca. 35 minutter. 

    Vær opmærksom på, at bagetiden altid vil variere fra ovn til ovn, så tiden her er vejledende. Tag derfor jævnligt et kig på kagen, når den angivne bagetid er ved at være oppe over. Test om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, gaffel eller andet spids redskab i kagen for at se om der hænger dej ved. 

    Kagen er bagt færdig, når der ikke hænger dej ved. 

    Tag kagen ud og lad afkøle ca. 1 time inden cremen laves og kommes på toppen af kagen.

  6. Knus oreo kiks til cremen

    Når kagen er ved at være afkølet er det tid til at lave creme. 

    Kom oreo i en frysepose og knus dem ved at banke på posen med en knytnæve, en kagerulle eller andet redskab. Læg posen til side. 

    OBS: Skal kagen pyntes med små oreo-edderkopper som på billedet, så skal du tage 5-6 kiks fra som ikke knuses. 

  7. Pisk cremen

    Kom flødeost, piskefløde og vaniljesukker i en skål. 
    Pisk ingredienserne til cremen opnår en fasthed som flødeskum der ikke flyder ud. 

    Tilsæt knuste oreo og pisk et kort øjeblik således de knuste kiks fordeles jævnt i cremen. 

  8. Kom cremen på kagen og server

    Den færdige creme kan nu fordeles på kagen med en dejskraber. 

    Har du lagt Oreo kiks til side til søde små edderkopper skal kagen nu pyntes. Lakridsstænger klippes til i passende længde og lægges på som ben. Herefter placeres oreo kiks som edderkoppernes krop. Sukkerøjne limes på - vi har ofte færdig pynteglasur på små tuber som kan bruges til lim. Alternativt tages en lille bitte smule af oreo-cremen og bruges til lim.

Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille