Udskriftsindstillinger:

Mini donuts med banan

Banan-donuts

Mini donuts med banan og kakao

Opskriften på disse mini donuts med banan var den første jeg fik lavet, da jeg for få uger siden købte mig et donut jern - eller en "donut maskine" om man vil. Maskinen eller donutjernet, som jeg egentlig helst vil kalde det (det hedder jo også et vaffeljern, ikk´?) bager 7 små donuts ad gangen. Man kan i princippet bruge, hvilken som helst skærekage- eller muffindej. Vi elsker banankage hjemme hos os, så vores første forsøg med donutjernet måtte blive disse lækre, små banankager.

Pigerne er generelt vilde med banankage, så det var svært at holde de små fingre væk. Nu var mit donutjern også utrolig interessant eftersom det netop var kommet hjem og pakket ud.

Vi indgik en aftale, pigerne og jeg... En aftale om, at de efter aftensmaden måtte få et par mini donuts med banan, som de selv kunne pynte. Det var en god aftale! For pigerne så frem til at skulle pynte deres donuts. Og mor her fik (en lille smule) ro omkring sig... :-)

Mere med banan

En anden rigtig god banankage finder du også her på bloggen. Det er vel en form for en nyfortolkning af den klassiske banankage. Ved første øjekast kan den måske se "voldsom" ud, da den er delt op i flere elementer. Men læs opskriften godt igennem og tag et element ad gangen. De fleste elementer kan snildt forberedes og laves nogle dage i forvejen. Opskriften til kagen finder du lige her: Banankage med nøddeknas og mælkechokoladeganache

Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 5 min Tilberedningstid: 25 min Tid i alt: 30 min.
Portioner 28
Bedste sæson Velegnet hele året
Beskrivelse

Banankage i miniformat - what´s nok to like. Små mundrette hapsere, som man slet ikke kan lade være med at smage et par stykker af.

Lav dem og tag dem med på tur eller servér til ethvert selskab og du vil være dagen helt (eller heltinde) :-)

Det skal du bruge:
    Donuts:
  • 150 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 0,5 teskeer vaniljesukker
  • 200 gram hvedemel
  • 1 teske bagepulver
  • 1 nip salt
  • 75 gram smeltet smør
  • 1 styk moden banan
  • Kakao glasur:
  • 75 gram flormelis
  • 25 gram kakao
  • 3 spiseskeer vand
  • Derudover:
  • Valgfri krymmel - fx saltkaramelkrymmel
Sådan gør du:
    Lav donuts:
  1. Smelt smør og lad afkøle let.

  2. Pisk dernæst sukker, æg og vaniljesukker til en let og luftig masse i ca. 5 minutter.

  3. Vend nu forsigtigt hvedemel, bagepulver og sukker i æggesnapsen. Vend derefter smør og blendet banan i dejen.

  4. Kom dejen i en sprøjtepose (uden tyl).

  5. Varm donutjernet op og klip spidsen af sprøjteposen. Fyld hullerne med dej og bag i 3-4 minutter til de er gyldne.

  6. Brug fx et lille træspyd til at frigøre donuts fra jernet (min maskine har slip-let belægning, så de sidder bestemt ikke fast - dog er jernet varmt for fingrene).

  7. Lad afkøle på en rist imens glasur laves.

  8. Lav glasur:
  9. Bland ingredienserne og dyp donuts en ad gangen. Drys med valgfri krymmel - fx som jeg med saltkaramelkrymmel.

Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille