Udskriftsindstillinger:

Lun rabarbercrumble

nem rabarbercrumble

Den lækreste og ikke mindst nemme rabarbercrumble. Jeg elsker at lave crumble - særlig

Få vores opskrift på en skøn og nem rabarbercrumble lige her.

Her er vores opskrift på en lækker og super nem rabarbercrumble der både er sød og syrlig på én og samme gang. Og så nydes kagen gerne med skøn vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum. Du kan nemt lave kagen, som en hurtig snack eller dessert på selve dagen. Skal du have gæster, så kan jeg anbefale dig at lave kagen dagen i forvejen og blot lune kagen kort før den serveres for gæsterne.

nem rabarbercrumble
Rabarber svøbt i sukker og masser af god vanilje - perfekt til en nem rabarbercrumble

Rig på rabarber

Vi er så heldige, at køkkenhaven byder på masser af rabarber - både den flotte røde vinrabarber og en anden, dog ukendt, rabarber med grovere og mere grønlige stilke.
Rabarberplanten er af flere årsager én af mine favoritter i haven. Dels fordi det er årets første afgrøde og dels fordi den er så alsidige i sin anvendelse.

Lav mere end kun nem rabarbercrumble

De mange lækre rabarber bruger vi både i det søde og det salte køkken. Vi laver marmelade, tærter, bagte rabarber, syltede rabarber og meget andet godt. Og så laver vi også meget gerne den lækreste saft - opskriften til vores rabarbersaft kan du finde lige her.

Nemt til skovturen

Skal familien på tur og er der brug for lidt sødt til picnickurven, så bag din crumble i små portioner. Jeg bruger gerne nogle af de små Weck-glas, som jeg også bruger til sylt, når jeg laver kager til at have med på tur. I stedet for at bage kagen i en springform eller ovnfast fad bager jeg flere små kager i glasene.

Det smarte ved mine glas er, at de kan tåle at komme i ovnen og at der er låg til. Således kan jeg nemt stable mine portionsanrettede kager i picnickurven og nyde en lækker frokost i det fri med familie og venner.

Selvom jeg ofte nyder min rabarbercrumble lun, så kan den heldigvis også sagtens nydes når den er afkølet.

nem rabarbercrumble
opskrift
Køkken
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 35 min Tid i alt: 45 min.
Bedste sæson Sommer
Beskrivelse

Den lækreste og ikke mindst nemme rabarbercrumble. Jeg elsker at lave crumble - særlig den her med rabarber er altid et hit. Sød, syrlig og med en lækker sprød top - helt perfekt, når den serveres med en lille smule god vaniljeis.

Ingredienser
  • 500 gram rabarber
  • 1/2 styk vaniljestang (korn heraf)
  • 60 gram sukker
  • 75 gram havregryn
  • 45 gram hvedemel
  • 30 gram mandelmel
  • 75 gram koldt smør
  • 50 gram sukker
Instruktioner
    Gør rabarber klar:
  1. Start med at rense rabarberstænglerne og skære i mindre stykker på ca. 1,5-2 cm. Kom rabarberstykkerne i en stor skål.

  2. Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud. Pres vaniljekornene ud i lidt af sukkeret. Tilsæt både sukkeret med vaniljekorn og resten af sukkeret til rabarberne.

  3. Lad stå og trække i 20-30 minutter på køkkenbordet og rør gerne i skålen nogle gange undervejs.

  4. Lav den sprøde crumble:
  5. Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.

  6. I en skål kommes havregryn, hvedemel, mandelmel, smør og sukker. Smuldre til en ensartet masse.

  7. Kom bagepapir i en springform (Ø22-Ø24) eller smør brug et ovnfast fad, som let smøres rundt i kanten med smør.

  8. Fordel rabarber i fadet og drys derefter din crumble-dej henover i et jævnt lag.

  9. Bag i ca. 35 minutter til overladen er let gylden. Lad afkøle en lille smule og servér med lidt kold vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum mens kagen stadig er godt lun.

Bemærkning

Skal du have gæster er denne rabarbercrumble er god opskrift at kende. Lav og bag kagen dagen i forvejen, opbevar på køl natten over og lun blot kagen i 6-8 minutter ved 180 grader almindelig ovn kort før servering. 

 

Søgeord: bagværk, crumble, rabarberkage, søde sager
Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille