Æblegløgg, som du kan servere for alle i familien - den er nemlig helt uden alkohol og dermed ganske børnevenlig. Selvfølgelig kan der tilsættes en lille sjat lys rom til de voksne sjæle, der måtte have dette behov.
Jeg arbejdede i sin tid på en Café Anthon i Nyborg, hvor køkkenet hver jul lavede en skøn lys gløgg. Det fik mine øjne op for, at gløgg selvfølgelig kan laves i andre udgaver end den helt klassiske. I min udgave har jeg valgt at basere gløggen på æblemost, som jeg synes går rigtig godt sammen med krydderierne i essensen.
Når du i den kommende tid får julegæster på besøg, så kan du sammen med den lækre æblegløgg fx også servere en omgang klassiske brunkager.
Denne skønne æblegløgg kan du med god samvittighed servere for dine julegæster.
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kop op.
Lad essensen småkoge i 15-20 minutter.
Tag essensen af varmen og lad essensen trække i en times tid (og gerne længere).
Hæld æblemost i en gryde.
Læg en si over gryden og hæld nu gløgg-essensen igennem sien.
Varm æblegløggen igennem (den skal ikke op og koge).
Tilsæt fyld og servér for dine julegæster.
Et lille tip til de voksne:
Der kan snildt kommes en sjat lys rom i ved opvarmning - det kan æblegløggen bestemt godt tåle.