Udskriftsindstillinger:

Lun æblegløgg

æblegløgg

Æblegløgg for hele familien

Æblegløgg, som du kan servere for alle i familien - den er nemlig helt uden alkohol og dermed ganske børnevenlig. Selvfølgelig kan der tilsættes en lille sjat lys rom til de voksne sjæle, der måtte have dette behov.

Jeg arbejdede i sin tid på en Café Anthon i Nyborg, hvor køkkenet hver jul lavede en skøn lys gløgg. Det fik mine øjne op for, at gløgg selvfølgelig kan laves i andre udgaver end den helt klassiske. I min udgave har jeg valgt at basere gløggen på æblemost, som jeg synes går rigtig godt sammen med krydderierne i essensen.

Når du i den kommende tid får julegæster på besøg, så kan du sammen med den lækre æblegløgg fx også servere en omgang klassiske brunkager.

Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 20 min Hviletid: 60 min Tid i alt: 1 time 30 min.
Portioner 6
Bedste sæson Vinter
Beskrivelse

Denne skønne æblegløgg kan du med god samvittighed servere for dine julegæster.

Ingredienser
    Gløgg-essens
  • 3 dl æblemost
  • 6 stk nelliker
  • 2 stk stjerneanis
  • 6 stk kardemommekapsler
  • 3 stængler kanel
  • 2 spsk brun farin
  • 1 styk økologisk appelsin (skrællen heraf)
  • Gløgg
  • 1 liter æblemost
  • 1 portion gløgg-essens
  • Fyld
  • 50 gram mandelsplitter
  • 50 gram tørrede abrikoser i mindre stykker
  • 50 gram tørrede tranebær
Instruktioner
    Gløgg-essens
  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kop op.

  2. Lad essensen småkoge i 15-20 minutter.

  3. Tag essensen af varmen og lad essensen trække i en times tid (og gerne længere).

  4. Gløgg
  5. Hæld æblemost i en gryde.

  6. Læg en si over gryden og hæld nu gløgg-essensen igennem sien.

  7. Varm æblegløggen igennem (den skal ikke op og koge).

  8. Tilsæt fyld og servér for dine julegæster.

Bemærkning

Et lille tip til de voksne: 

Der kan snildt kommes en sjat lys rom i ved opvarmning - det kan æblegløggen bestemt godt tåle.

Søgeord: glögg, gløgg, højtid, jul, julen, juletir
Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille