Udskriftsindstillinger:

Kødboller i tomatsovs

Det rene Lady og Vagabonden

At servere kødboller i tomatsauce bringer minder om Disney's Lady og Vagabonden. Vi kender den alle: scenen, hvor Lady og Vagabonden sidder hos "Tony´s" og spiser en dejlig portion spaghetti serveret med de lækreste kødboller, "Bella notte" spiller og med ét rammer de to hundes snuder hinanden. Ser man bort fra musikken. Og et par manglende hunde, så fandt denne scene sted hjemme hos os i aftes. Sådan med lidt god vilje. Maden var i hvert fald spot on - kødboller i tomatsauce. Mine tanker blev straks ledt hen på den gode gamle børnefilm.

Jeg gik som vanlig i gang med at lave mad alt imens Laura sad ved spisebordet og havde gang i sine tegnerier. Da saucen står og er godt i gang med at reducere og jeg netop har lavet pastadejen, kommer Laura snigende og spørger nysgerrigt, hvad jeg laver. Straks har hun glemt alt om sine tegninger og er ved at tage sit forklæde på. For nu skal der laves mad.

Har du prøvet at lave pasta selv?

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at stå med fingrene i en portion pastadej. Man kan lave et hav af skønne pastaformer. Ofte ender det med spaghetti eller fettuccine, men er tiden til det ynder jeg at håndforme pastaen til middagen.

Hvis du endnu ikke har prøvet at lave pasta fra bunden af, så kan jeg kun anbefale dig at give det et forsøg. Jeg har en fin guide, hvor jeg forklarer dig alt det som du har brug for at vide, når du skal i gang med at lave pasta.

opskrift
Køkken
Retter
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 15 min Tilberedningstid: 30 min Tid i alt: 45 min.
Portioner 4
Bedste sæson Velegnet hele året
Beskrivelse
Det går Lady og Vagabonden i den, når denne ret kommer på bordet herhjemme. Skøn tomatsovs fyldt med god smag og lækre saftige kødboller. Serveres med frisk pasta og lidt friskrevet parmasanost.
Det skal du bruge:
    Til kødbollerne skal der bruges:
  • 500 gram hakket svine- og kalvekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 styk rødløg (lille)
  • 0,5 stk mozarella (frisk)
  • salt og peber
  • 2 spiseskeer olivenolie (til stegning)
  • Til tomatsovsen skal der bruges:
  • 1 dåse passata
  • 4 spiseskeer koncentreret tomatpuré
  • 2 teskeer oregano (tørret)
  • 1 styk svinebouillionterning
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 stk mozarella (frisk)
  • salt og peber
Sådan gør du:
    Lav først kødbollerne:
  1. Pil løget og hvidløg. Hak begge dele fint og kom op i en skål.
  2. Kom det hakkede kød op i skålen til løget.

  3. Tag den friske mozerella, skær halvdelen i mindre tern og kom op i skålen til de øvrige ingredienser. Gem resten af osten til sovsen.
  4. Rør farsen godt sammen og tril små kugler på ca. 3 cm i diameter.
  5. Kom olien på en varm pande og steg nu kødbollerne. Steg til de er brunet af hele vejen rundt og tag dem nu af panden. Lad panden stå på blusset, da den skal bruges til tomatsovsen.
  6. Lav din tomatsovs:
  7. Hæld passata, tomatpuré, oregano, vand og bouillionterning (smuldres ud over sovsen) på panden og varm igennem ved godt middel varme i 20-30 minutter. Hav gerne låg på panden, som står en lille smule åbent således damp kan komme ud.
  8. Efter ca. 20-30 minutter kommes kødbollerne i sovsen og den sidste del af osten rives eller hakkes i små stykker og kommes ved. Smag sovsen til med salt og peber og lad nu simre ved under middel varme i 5-10 minutter.
  9. Servér med spaghetti, friskrevet parmasan og gerne lidt frisk basilikum.
Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille