At servere kødboller i tomatsauce bringer minder om Disney's Lady og Vagabonden. Vi kender den alle: scenen, hvor Lady og Vagabonden sidder hos "Tony´s" og spiser en dejlig portion spaghetti serveret med de lækreste kødboller, "Bella notte" spiller og med ét rammer de to hundes snuder hinanden. Ser man bort fra musikken. Og et par manglende hunde, så fandt denne scene sted hjemme hos os i aftes. Sådan med lidt god vilje. Maden var i hvert fald spot on - kødboller i tomatsauce. Mine tanker blev straks ledt hen på den gode gamle børnefilm.
Jeg gik som vanlig i gang med at lave mad alt imens Laura sad ved spisebordet og havde gang i sine tegnerier. Da saucen står og er godt i gang med at reducere og jeg netop har lavet pastadejen, kommer Laura snigende og spørger nysgerrigt, hvad jeg laver. Straks har hun glemt alt om sine tegninger og er ved at tage sit forklæde på. For nu skal der laves mad.
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at stå med fingrene i en portion pastadej. Man kan lave et hav af skønne pastaformer. Ofte ender det med spaghetti eller fettuccine, men er tiden til det ynder jeg at håndforme pastaen til middagen.
Hvis du endnu ikke har prøvet at lave pasta fra bunden af, så kan jeg kun anbefale dig at give det et forsøg. Jeg har en fin guide, hvor jeg forklarer dig alt det som du har brug for at vide, når du skal i gang med at lave pasta.
Kom det hakkede kød op i skålen til løget.