På de kølige efterårsdage er der næsten ikke noget bedre end en portion lun suppe.
Skrub græskaret godt, halvér og skrab kernerne ud.
Pil løg, skræl gulerødder og kartofler. Skær nu alle grøntsgare i grove tern og kom i en gryde.
Hæld vand, lidt salt og hønseboulllionterning ved og kog op. Lad koge i ca. 20-25 minutter.
Imens suppen koger, steges bacon sprødt på en varm pande.
Hæld det meste af kogevandet fra (hældes i en skål, da det skal bruges senere).
Blend suppen godt og tilføj fløde - spæd til med kogevandet til du synes suppen har en passende konsistens.
Hak frisk estragon og tilføj til suppen - smag til med salt og peber.
Servér med et drys sprød bacon og gerne med et godt stykke brød ved siden.
Tips til kødfri dage - du kan selvfølgelig udskifte boullionterningen til en grøntsagsboullionterning. Og bacon kan erstattes af enten ristede kikærter eller riste græskarkerner.