Sådan en flødebollekage er lidt småtosset og sjov, men sådan må kager gerne være. Sjov og en smule barnagtig, hvilket efter min mening er helt, som mad og kage gerne må være til tider - det skal ikke altid være så højtidigt.
Flødebollekagen er et festligt indslag uanset om det er hverdag eller fest. Her er ungerne vilde med den og selvom den måske er en smule barnlig, så falder den absolut også i god smag hos de lidt større barnlige sjæle. Jeg havde en flødebollekage med på job forleden og kagefadet var i hvert fald hurtigt tømt af kollegaerne.
Skal der mere på kagebordet, så har jeg flere gode og ikke mindst nemme kager og desserter at byde ind med. Én af favoritterne er denne lækre cheesecake fyldt med alle vores yndlingschokolader.
// reklame for Dr. Oetkter Flødebolleskum //
Stærkt inspireret af Dr. Oetkter har jeg lavet min version af flødebollekagen. Som ambassadør for netop Dr. Oetker testede jeg tilbage i efteråret deres nye produkt "Flødebolleskum", som jeg også bruger i denne kage. Det er vitterligt nemt og smager bare helt, som flødebolleskum skal smage.
I min version har jeg dog tilsat lidt fest og farver i form af chokoladeknapper i alle regnbuens farver.
Skal det være nemt, festligt og en smule barnligt på én og samme tid, så er denne flødebollekage helt perfekt. Kagen er i princippet blot én stor flødebolle, hvor du slipper for at dyppe flødebollerne enkeltvis.
Smelt smørret og knus cookies forholdsvist fint (selv laver jeg ca. halv mængde fint knust og halv mængde af større cookie-stykker for at give lidt ekstra knas).
Bland ingredienserne godt sammen.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og gerne et stykke kageplast (eller alternativt bagepapir) rundt i kanten.
Fordel cookieblandingen jævnt i springformen og tryk godt sammen.
Stil til side og lav ganache.
Varm fløden til lidt under kogepunktet ved middel varme og hak imens chokoladen.
Tag gryden af varmen, tilsæt chokolade og rør til du har en ensartet konsistens.
Tilsæt smør og salt. Rør igen til ganachen har samlet sig og er fin blank.
Stil til side imens du laver flødebolleskum.
Hæld indholdet af 1 brev Dr. Oetker Flødebolleskum og 1 dl kogende vand i en røreskål.
Pisk først ved lav hastighed i et halvt minuts tid og skru dernæst op til maksimal hastighed. Pisk ved maksimal hastighed i 4-5 minutter til flødebolleskummet samler sig i piskeriset og har en god fast konsistens.
Tilsæt nu 75 g chokoladeknapper og vend dem ind i skummet.
Fordel flødebolleskummet over cookiebunden i et jævnt lag.
Hæld den let afkølede chokoladeganache over flødebolleskummet og fordel i et jævnt lag.
Drys de sidste 75 g chokoladeknapper ud over chokoladeganachen og stil på køl i en times tid eller mere.