Udskriftsindstillinger:

Farmors vaniljekranse

De bedste vaniljekranse laver min farmor og jeg er så heldig, at have fået opskriften af hende.

Vaniljekranse er for mig det allervigtigste julebag. Ingen jul uden (farmors) vaniljekranse. Jeg ELSKER virkelig de søde, små, runde, sprøde småkager, som min farmor laver.

OBS: Jeg vil lige gøre opmærksom på, at der har været en lille fejl i min opskrift, som nu er rettet - jeg havde simpelthen glemt at tilføje æg. Har du tidligere været inde forbi for at bruge min opskrift og ikke fået et tilfredsstillende resultat skal jeg undskylde mange gange. Æg er nu tilføjet i rette mængde efter et lille kontroltjek hos farmor :-) Du kan derfor roligt bage løs nu.

Fast leverance op til jul

Hvert eneste år får jeg leveret i pose af de lækre vaniljekranse - jo, den er god nok... Leveret! Min farmor laver troligt en portion og leverer en pose til både min søster og jeg... Dette til trods for, at vi begge er rundet de 30 år :-) Og jeg sætter virkelig stor pris på den årlige leverance. For farmors vaniljekranse smager bare bedst, når det er farmor der har bagt.

Trods det, at jeg bruger samme opskrift (stort set), så rammer jeg ikke smagen 100 % - der må være noget magisk "farmor-tryllestøv", som kun tilsættes, når det er farmor der bager dem.

Køkken
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 10 min Tilberedningstid: 12 min Hviletid: 24 time Tid i alt: 24 timer 22 min.
Portioner 1
Bedste sæson Vinter
Beskrivelse

De bedste vaniljekranse efter min mening - nemlig min farmors opskrift på julens vigtigste bagværk.

Det skal du bruge:
  • 1 kilogram hvedemel
  • 500 gram sukker
  • 1 nip hjortetakssalt
  • 70 gram god vaniljesukker
  • 500 gram margarine (stuetemperatur)
  • 4 stk æg
Sådan gør du:
    Lav dejlige vaniljekranse
  1. Bland de tørre dele og tilsæt margarine.

  2. Tilsæt æg og ælt til massen lige præcis samler sig.

  3. Kom dejen i en lufttætpose/beholder og lad trække/hvile et døgn på køl.

  4. Varm ovnen på 210 grader almindelig ovn.

  5. Kør dejen på en kødhakker med dertil hørende kageskive.

  6. Skær i stykker på ca. 7-8 cm i længden og skær gerne i et skråt snit (således kan du nemmere lave en pæn samling). Form små kranse og læg på en bageplade beklædt med bagepapir.

  7. Bag i ca. 10-12 minutter til vaniljekransene begynder at få farve.

  8. Tag ud og lad afkøle på en rist.

  9. Opbevar i en kagedåse og kom gerne en tom vaniljestang heri - hvis du lige står og har sådan en tilovers.

Søgeord: bagværk, barndomsminder, hjemmebag, julebag, julebagværk, julehygge, julen, klassisk bagværk, klassiske kager, minder
Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille