Go Back Email Link
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kødboller i tomatsovs

Det går Lady og Vagabonden i den, når denne ret kommer på bordet herhjemme. Skøn tomatsovs fyldt med god smag og lækre saftige kødboller. Serveres med frisk pasta og lidt friskrevet parmasanost.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Til kødbollerne skal der bruges:

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk lille rødløg
  • 0,5 stk frisk mozarella
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie til stegning

Til tomatsovsen skal der bruges:

  • 1 bøtte passata
  • 4 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk tørret oregano
  • 1 stk svinebouillionterning
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 stk frisk mozarella
  • salt og peber

Sådan gør du

Lav først kødbollerne:

  • Pil løget og hvidløg. Hak begge dele fint og kom op i en skål.
  • Kom det hakkede kød op i skålen til løget.
  • Tag den friske mozerella, skær halvdelen i mindre tern og kom op i skålen til de øvrige ingredienser. Gem resten af osten til sovsen.
  • Rør farsen godt sammen og tril små kugler på ca. 3 cm i diameter.
  • Kom olien på en varm pande og steg nu kødbollerne. Steg til de er brunet af hele vejen rundt og tag dem nu af panden. Lad panden stå på blusset, da den skal bruges til tomatsovsen.

Lav din tomatsovs:

  • Hæld passata, tomatpuré, oregano, vand og bouillionterning (smuldres ud over sovsen) på panden og varm igennem ved godt middel varme i 20-30 minutter. Hav gerne låg på panden, som står en lille smule åbent således damp kan komme ud.
  • Efter ca. 20-30 minutter kommes kødbollerne i sovsen og den sidste del af osten rives eller hakkes i små stykker og kommes ved. Smag sovsen til med salt og peber og lad nu simre ved under middel varme i 5-10 minutter.
  • Servér med spaghetti, friskrevet parmasan og gerne lidt frisk basilikum.