Go Back Email Link

Koldhævede rødbedebrud

Skønne boller fyldt med sundhed - og så er de endda super nemme at lave...
What's not to like? :-)
Antal 24 boller

Ingredienser

Kerner til iblødsætning:

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl vand

Til dejen:

  • 5 dl vand
  • 5 g gær
  • 3 spsk aktiv surdej (fodret 4-12 timer før ibrugtagen)
  • 12 g salt
  • 350 g fuldkorns speltmel
  • 300 g hvedemel
  • 110 g revet rødbede

Sådan gør du

Dagen i forvejen:

  • Start med at blande solsikkekerner med 1 dl vand - lad trække ca. 30 minutter.
  • I en skål blandes vand, gær og surdej. Rør rundt indtil gær og surdej er opløst i vandet.
  • Tilsæt solsikkerkern (inkl. det vand de har trukket i), salt, speltmel og ca. halvdelen af hvedemelet og rør blandingen et par minutter til en homogen masse. Tilsæt resten af hvedemelet og rør ved mellem hastighed i 10-12 minutter til dejen samler sig om maskinens dejkrog.
  • Når dejen er klar kommes revet rødbede i og arbejdes ganske let ind i dejen.
  • Kom dejen i en oliemsurt plastikbøtte med tætsluttende låg og lad stå på køkkenbordet i 30 minutter inden dejen foldes. Fold gerne 3-4 gange inden bøtten kommes i køleskabet natten over.

Når du vågner:

  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad den varme godt op i mindst 30 minutter med bageplader i. Normalt ville jeg bage ved almindelig ovn frem for ovnluft, men opskriften passer med to bageplader, hvorfor jeg har anvendt varmluft.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form 24 små boller som placeres på to stykker bagepapir.
  • Tag en varm bageplade ud af ovnen og træk bagepapiret over på bagepladen, som nu kommes i ovnen. Bag bollerne i ca. 20-22 minutter til de er færdige og lyder hule, når der bankes på dem.

Noter

Bollerne er ganske små og dette helt med vilje - således passer de nemlig rigtig godt lige til madpakken. De kan selvfølgelig sagtens laves større og bagetiden vil derved være en anelse længere end beskrevet i opskriften.
Variation:
Skift rødbede ud med fx squash eller gulerod.