Go Back Email Link

Cupcakes med banan, chokolade og karamel

Disse cupcakes er en skøn blanding af bananens sødme og chokoladens dybe bitterhed. Den fyldte ganache på toppen giver kagen karakter og den bløde karamelmidte er bare prikken over i'et.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Heraf tid til afkøling 1 time 20 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 16 cupcakes

Ingredienser

Chokoladeganache:

  • 125 g mørk chokolade (ca. 70%) Anvendes chokolade med en lavere procent skal der anvendes lidt mindre fløde
  • 1,25 dl piskefløde
  • 1 spsk lys sirup

Selve dejen:

  • 110 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 stk modne bananer
  • 3 stk æg
  • 135 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 dl yoghurt naturel

Karamelmidte:

  • 4 spsk sukker
  • 0,5 dl mælk
  • 2 stk modne bananer
  • 4 tsk kondenseret mælk

Dertil:

  • Krymmel til pynt

Sådan gør du

Start med at lave chokoladeganachen:

  • Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med sirup.
  • I en gryde bringes flødes til kogepunktet og hældes over chokoladen. Lad stå et minuts tid inden du rører.
  • Rør med cirkulære bevægelser i midten af skålen til massen har samlet sig og har en ensartet konsistens.
  • Læg et stykke husholdningsfilm på overfladen af ganachen og lad den afkøle ved stuetemparatur til den har fået en fast konsistens.

Bland dejen og bag dine cupcakes:

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Smelt smørret og stil skålen til side således det kan afkøles en smule.
  • Hak chokoladen groft i en skål og mos bananerne godt i en anden skål.
  • I en stor skål kommes æg, sukker og vanilje. Dette piskes ved høj hastighed til en lys og luftig æggesnaps.
  • I en anden skål med en sigte over kommes mel, bagepulver og et nip salt.
  • Tilsæt det smeltede smør, yoghurt, hakket chokolade og moste bananer til melblandingen og vend til en ensartet masse.
  • Tag nu 1/3 af æggesnapsen og bland i. Når massen er ensartet kommes de restende 2/3 af æggesnapsen i og der vendes forsigtigt sammen.
  • Fordel massen ligeligt i de 16 cupcakesforme og bag dem i ca. 15-18 minutter til der kun lige hænger lidt dej ved en tandstik.
  • Tag ud af ovnen og lad afkøle på en rist.

Lav den flydende karamelmidte (kan laves imens cupcakesne bages):

  • Varm en pande op ved lidt over middel varme og fordel sukkeret ud på panden. Lad det smelte uden at brænde på.
  • Mælk og bananer kommes i en lille beholder og blendes til en smoothieligende konsistens.
  • Når sukkeret er smeltet hældes banansmoothien på panden og der røres et par minutter til du har en gylden og tyktflydende masse.
  • Panden tages af varmen og kondenseret mælk røres sammen med banankaramellen.
  • Massen kommes i en sprøjtepose uden tyl til afkøling..

Samling af dine cupcakes:

  • Midten af cupcakesne fjernes - jeg bruger sådan et redskab, der er beregnet til at fjerne skroges fra et æble. Spidsen af sprøjteposen med banankaramel klippes af og karamelmassen fordeles i hullerne.
  • Chokoladeganachen kommes i en sprøjtepose med en mellem stjernetyl og sprøjtes i "rose swirl" mønster på dine cupakes. Start i midten og kør i cirkler ud mod kanten af kagen (undgå at kommer ud over kanten af kagen).
  • Drys med ønskes krymmel :-)