Go Back Email Link
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Pasta carbonara

En skøn klassisk ret, som jeg har lært at lave den. Der findes mange måder at lave retten på og her har du min version inspireret af Jamie Oliver... Og ja - den er med fløde, hvilket jeg engang har hørt skulle være fy-fy (dette vist nok egnsbestemt i det italienske).
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser

  • 1 pk bacon Gerne i skiver
  • 400 g Pasta Gerne frisk pasta - jeg laver dog oftest min pasta selv
  • 1,5 dl Piskefløde
  • 4 stk Æggeblomme
  • 125 g Friskrevet parmesanost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær bacon i mindre stykker og sæt til at stege på en pande.
  • Sæt en gryde med saltet vand til at koge og kom pasta i vandet, når det koger.
  • I en skål blandes fløde, revet parmesan, æggeblommer, salt og peber.
  • Når pasta er kogt færdig hældes vandet fra og pastaen kommes på panden med bacon. Flødeblandingen tilsættes ligeledes og retten blandes godt sammen mens der stadig er varme på panden.

Noter

Servér gerne retten med godt med revet parmesanost, et drys friskkværnet peber og et godt stykke brød.