Go Back Email Link

Blondie - himmelsk chokoladekage

Hvis du endnu ikke har prøvet at smage en blondie, så er det ved at være høje tid. En blondie er en brownie - dog baseret på hvid chokolade. Kagen er nem at lave og kræver ikke de store færdigheder i et køkken.
Opskriften er passer til en springform Ø22-Ø24 cm.
Ret Det søde køkken
Keyword bagværk, chokoladekage, nem chokoladekage, søde sager
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 130 g smør
  • 130 g hvid chokolade
  • 2 stk æg
  • 130 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 40-60 g chokoladeknapper, dragee-æg eller lignende

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • I en gryde smeltes smør og chokolade ved svag-middel varme. Stil til side og lad afkøle lidt.
  • Imens piskes æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål.
  • Sigt mel i æggesnapsen og tilsæt også smør/chokolade. Vend forsigtigt til dejen har en ensartet konsistens.
  • Beklæd en springform (Ø22-Ø24) med bagepapir og hæld dejen heri.
    Knus chokoladeknapperne og drys halvdelen af dem over kagen.
  • Bag kagen i 5 minutter og drys resten af chokoladeknapperne over kagen.
  • Bag i yderligere 20 minutter til kagen har en flot let gylden overflade.
    Bemærk, at en blondie skal virke underbagt, hvis du stikker en tandstik i kagen må der derfor meget gerne hænge lidt dej ved.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle - kagen vil og skal falde en smule sammen på midten.