Go Back Email Link
squashbrud
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Svampede squashbrud

Bløde og svampede indeni - og med et sprødt ydre! Fyldt med god smag og bedst af alt, så er de ganske nemme at gå til.
Ret Brød og boller
Køkken dansk
Keyword bagværk, boller, hjemmebag, squash
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Antal 12 store brud

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g sukker
  • 900-950 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 50 g blødt smør i små tern
  • 300-350 g revet squash
  • 100 g solsikkefrø
  • 2 stk æg

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål og hæld vand ved - rør til gæren er helt opløst.
  • Tilsæt sukker, godt halvdelen af melet og salt (vigtigt: salt må ikke komme i gærvandet før melet, da dette kan ødelægge gærens egenskaber - sørg derfor for at tilføje melet først).
  • Rør godt sammen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet. Husk på, at der er forskel på mel, hvorfor jeg har angivet en ca. mængde her. Dejen skal være forholdsvis fast.
  • Tilsæt nu blødt smør lidt ad gangen og ælt nu i 7-8 minutter til smørret er godt æltet ind i dejen og du har en dejlig smidig klump dej.
  • Lad nu dejen hæve ved stuetemperatur i 45-60 minutter til den har opnået dobbelt størrelse. Husk at dække dejen til mens den hæver.
  • Mens dejen hæver forberedes squash: skyl godt og riv squashen. Om du vælger groft eller fint revet er helt op til dig.
  • Dejen placeres nu på bordet og der laves en udhuling i midten (lidt, som en skål). Kom revet squash, solsikkefrø og æg i "skålen".
  • Stræk kanterne ind over og brug nu en dejspartel/dejskraver til at hakke godt og grundigt. Flyt gerne lidt rundt på dejen imens således squash, solsikkefrø og æg fordeles mest muligt. Hak til dejstumperne er 1,5-2 cm i størrelsen.
  • På en bageplade med bagepapir lægges nu "bunker" af dejen (de hæver godt op, så hav 4 eller 5 på en bageplade ad gangen). Lav enten 12 store eller 18-20 lidt mindre squashbrud.
  • Læg et klæde over og lad hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Stil bagepladerne i ovnen og skru ned på 220 grader. Bag dine squashbrud i ca. 15-16 minutter til de er flotte gyldne i overfladen.
  • Tag dine gyldne squashbrud ud af ovnen og lad afkøle på en rist.