Go Back Email Link

Græskarkage med flødeostecreme

En fantastisk kage fyldt med god smag og toppet med en lækker flødeostecreme.
Ret Dessert, Det søde køkken
Køkken dansk
Keyword bagværk, flødeostecreme, græskarkage, hjemmebag, kage, sukkerøjne
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

Selve kagen:

  • 200 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 250 g græskarkød, fx hokkaido
  • 3 stk æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme (stødt)
  • 0,5 tsk ingefær (stødt)
  • 1 stk økologisk og usprøjtet appelsin (skal heraf)
  • 1 nip salt
  • 200 g hvedemel

Flødeostecreme:

  • 300 g flødeost naturel (ikke ligth)
  • 1 spsk sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk marizena

Sådan gør du

Bag kagen:

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (varmluft).
  • Klargør græskar: skær forsigt skrællen af og fjern kerner. Riv græskarkødet groft til du har den passende mængde. Stil til side til senere brug.
  • I en skål piskes smør, sukker og brun farin i ca. 5 minutter til du har en let og luftig masse.
  • Æg tilsættes nu et ad gangen og dejen piskes mellem hvert æg.
  • Tag det groft revne græskar og appelsinskal og vend i dejen.
  • Bland og sigt de øvrige ingredienser på listen (alle de tørre dele) og vend i vejen.
  • Fordel massen i en springform eller lille bradepande der er beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30 minutter til kagen giver let efter ved tryk og der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen med en strikkepind/tandstik.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad afkøle inden den frigøres fra formen.

Lav flødeostecremen:

  • Rør flødeost, vaniljesukker, sirup sammen til massen har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt marizena og rør i cremen.
  • Smør cremen ud over den afkølede kage eller kom cremen i en sprøjtepose med valgfri tyl, hvis du ønsker at lave et smukt mønster på toppen af kagen.