Godmorgen - det er tid til at få gang i ovnen. Tænd på 250 grader almindelig ovn og stil en bageplade ind således den også kan blive varmet op. Selv bager jeg oftest brød med en bagesten/pizzasten i ovnen, men mine bagesten er runde, hvilket passer skidt med de 12 boller. Derfor må jeg nøjes med en bageplade, som ikke holder særlig godt på varmen.
Når du har tændt for din ovn tager du bøtten ud af køleskabet således bolledejen lige får lov at vågne op inden bollerne skal formes og bages. Selv kan du jo passende tage dig en kop kaffe eller hvad du nyder sådan en stille morgen. Ovnen og pladen skal have lov til at blive godt varm, så lad gerne ovnen stå i en times tid og varme op.
Din ovn er nu godt varm, du har fået dig en skøn kop kaffe og bolledejen er også vågnet op fra sin skønhedslur. Hæld nu dejen ud på et meldrysset bord og del i 12 lige store stykker. Form med forsigtighed hvert stykke så det er nogenlunde rundt og læg det over på et stykke bagepapir - du skal endelig ikke arbejder for meget med dejen og slå pusten ud af den. Der må meget gerne være lidt mel hist og her på bollerne og selv kan jeg godt lide at de her boller står lige tilpas tæt på hinanden til at de når at vokse sammen... :-) Dejen er forholdsvis våd, så det kan godt blive lidt klistret, men med lidt øvelse finder man fidusen og så bliver det pludselig meget lettere og knap så klistret.
Find en grydelap frem og tag den varme plade ud af ovnen - hold pladen hen ti lkanten af bordet og før gelænde dit bagepapir fra bord til bageplade. Ind i ovnen med bollerne og så er det bare at vente. Nu er det tdi til at få vækket resten af huset, så I inden længe kan nyde nogle lækre boller.
Bag bollerne i ca. 20 minutter til de har fået rette farve og lyder hule, når man banker dem underneden.
Tag bollerne ud og lad køle lidt af på en rist inden de nydes - bedst med en god klat smør på, hvis du spørger mig.