Start med at sætte havregryn og chiafrø i blød i vandet - rør rundt et par gange i løbet af de 10-15 minutter, som de skal stå og trække.
Smelt smør i en gryde, tag af varmen og bland yoghurt heri.
Smuldr gæren ned i smør/yoghurt-blandingen og rør godt til gæren er helt opløst.
Tilsæt salt, honning, æg og chia/havregrynsblandingen og rør godt rundt.
Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Dejen er æltet færdig, når du kan tage glutentesten*. Dejen er forholdsvis blød uden at være for våd - der skal trods alt kunne formes boller senere.
Lad nu dejen hæve første gang i skålen. Dæk skålen til med et klæde, låg eller lignende. Dejen skal hæve i ca. 1 time til halvanden til dejen har opnået dobbelt størrelse.
Første hævning er nu slut og dejen har opnået dobbelt størrelse - det er nu tid til at forme bollerne. Hæld dejen ud på et melbækket bord og del dejen i 20 lige store stykker. Tag den første dejklump op og stram bollen op (her er det en god idé med lidt mel på hænderne). Når bollen er strammet op rulles den enten mellem begge hænder eller på bordet med samlingen ned mod bordet. Når bollen er flot og rund lægges den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med de øvrige boller.
Bollerne penslet med pisket æg inden de stilles til at hæve igen. Det er bedse at pensle bollerne på nuværende tidspunkt frem for efter anden hævning, da man herved vil risikere at slå luften ud af bollerne.
Stil nu bollerne til anden hævning - 45 minutter under et viskestykke.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn, når dine boller er ved at være hævet færdige.
Bag bollerne 12-15 minutter og lad dem køle af på en rist inden de nydes med smør og en god kop kaffe.