Udskriftsindstillinger:

Gammeldags fastelavnsboller med Thermomix

Gammeldags fastelavnsbolle Thermomix

Lækre fastelavnsboller ved hjælp af din Thermomix

Her får du en opskrift så du kan fremtrylle lækre gammeldags fastelavnsboller på din Thermomix TM6. Opskriften giver 16 skønne og smagfulde fastelavnsboller fyldt med lækker vaniljecreme og fyld af enten chokolade eller marmelade.

Du laver både dejen og vaniljecremen til dine fastelavnsboller på Thermomix. Som du kan se i selve opskriften, så laves cremen alt imens dejen hæver og du udnytter derfor tiden bedst muligt i køkkenet.

Sådan lykkedes du med at samle fastelavnsboller:

Når du har rullet dejen ud, skåret i det passende antal felter og fordelt alt det lækre fyld, så er det ved at være tid til at samle.

  1. Tag fat i de fire hjørner og saml dem henover midten af fyldet. Tryk dejen godt sammen ned langs kanterne (har du anvendt for meget mel ved udruldning kan det være svært at trykke dejen sammen). 
  2. Tag nu fat i bollens fire nye hjørner og saml igen hjørnerne over midten af fastelavnsbollen. Tryk samlingen godt sammen. Vend fastelavsbollen således samlingen er nederst.

Har du fået styr på dine samlinger, så er der stor sandsynlighed for, at fyldet bliver inden i dine gammeldags fastelavnsboller under bagning.

Frygter du, at fyldet driller? Så skal du prøve at bage denne fastelavnsbolle kage, hvor fyldet helt sikkert bliver, hvor den skal.

Sværhedsgrad Begynder
Tid
Tilberedningstid: 2 time Hviletid: 30 min Tid i alt: 2 timer 30 min.
Portioner 16
Bedste sæson Vinter
Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade eller marmelade
    Følgende ingredienser skal du bruge til dejen:
  • 250 gram mælk
  • 50 gram gær
  • 1 styk æg
  • 75 gram sukker
  • 600 gram hvedemel
  • 5 gram salt
  • 100 gram smør (blødt, stuetemperatur)
  • Følgende ingredienser skal du bruge til vaniljecremen:
  • 2 stk æggeblommer
  • 30 gram majsstivelse
  • 300 gram mælk
  • 50 gram sukker
  • 25 gram vaniljesukker
  • Dertil skal du bruge dette til fyld:
  • 8 tsk marmelade (valgfri smag)
  • 50 gram chokolade (hakket eller knapper efter eget valg)
  • lidt vand (til glasur)
  • 150 gram flormelis
  • 2 tsk kakaopulver (mørk, bagekakao)
  • lidt krymmel
  • farve (lidt gelfarve, frugtfarve eller lign. til glasur)
Sådan gør du:
    Start med dejen:
  1. Kom mælk og gær i røreskålen. Kom låg på og opvarm 2 min / 37 grader / hastighed 2.
  2. Tilsæt æg, sukker, hvedemel, salt og blødt smør. Ælt dejen med dej-funktionen i 3 min.
  3. Skrab mel og dej ned af kanten på skålen og ælt igen med dej-funktion i 3 min.
  4. Kom dejen i en skål og dæk til. Brug her evt. en opklippet frysepose eller et fugtigt klæde. Lad hæve ved stuetemperatur i ca. 45-60 minutter til dejen har opnået dobbelt størrelse.
  5. Rengør skålen. Tør skålen og gå i gang med kagecremen.
  6. Mens dejen hæver laves vaniljecremen:
  7. Kom æggeblommer, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker i røreskålen. Kom låg på og kog i 7 min / 90 grader / omvendt rotation / hastighed 3.
  8. Hæld cremen i en skål og dæk til med husholdningsfilm ved overfladen af cremen. Stil vaniljecremen på køl indtil den skal bruges.
  9. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse:
  10. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 40 x 40 cm. Skær dejen så du har 4 x 4 lige store felter. Fordel chokolade på 8 felter og læg 1 tsk marmelade på de sidste 8 felter. Fordel kagecremen på de 16 felter (brug al cremen).
  11. Saml hver fastelavnsboller og sørg for at lukke godt til. Fordel fastelavnsbollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir og sørg for at lægge samlingen af fastelavnsbollen ned mod pladen. Dæk til med et let fugtigt klæde og lad efterhæve i i 40-50 minutter et lunt sted.
  12. Sørg for at varme ovnen på 230 grader (almindelig ovn), således den er klar når fastelavnsbollerne er færdige med at hæve.
  13. Når ovnen er varmet op og fastelavnsboller har hævet skal de bages. Bag én plade ad gangen og placér pladen i den nederste tredjedel af ovnen.
  14. Lad afkøle på en rist med et let fugtigt klæde over.
  15. Når fastelavnsbollerne er afkølet kan de pyntes med glasur og krymmel.
  16. Lav glasur med både flormelis og kakao til fastelavnsbollerne med chokolade i.
  17. Lav farvet glasur med flormelis og farve til fastelavnsbollerne med marmelade.
Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille