Suppe

Varm suppe er guld værd på en kold efterårs- eller vinterdag.

Når der om aftenen skal mad på bordet, så sker det med jævne mellemrum, at vi her i huset nyder en dejlig varm skål suppe. Græskarsuppe, klar suppe, aspargessuppe… Der er heldigvis valgmuligheder nok.

Mon der er andre end mig, som (næsten) kan leve af suppe henover de kolde måneder? At skulle leve af det er måske så meget sagt. Ikke destro mindre har vi faktisk tit suppe på madplanen her hos os.

Personligt er jeg rigtig glad for alverdens grøntsagssupper, som er spækket med lækre grøntsager. Supper, der afslutningsvis blendes og får lidt ekstra kærlighed i form af fløde. Her kan man selvfølgelig altid undlade fløden eller udskifte med mælk – her i huset har vi dog et svært skønt forhold til fløden.

Her har jeg samlet mine bedste opskrifter på suppe. Både dem vi kender fra den store verden og dem, som vi er vokset op med fra det gode klassiske danske køkken.

Spis brød til

En god suppe kræver helst tilbehør i form af et lækkert stykke brød. Om du føler mest for et blødt lyst brød eller en grovere udgave er helt op til dig. Jeg har samlet mine bedste opskrifter på brød og boller lige her.

Selv vil jeg gerne have et brød med tyngde og fylde. Det er selvfølgelige helt op til dig, hvilket brød du ønsker som sidedish til din aftensmad.

Tøm køleskabet

Slutteligt vil jeg lige slå et slag for, at suppe er helt genialt, når det kommer til at få tømt ud i køleskabet. Særligt de supper, som vi alligevel “bare” blender til sidst. Selv kommer jeg meget gerne andre grøntsager i end dem, som fremkommer af opskriften. På den måde kan man nemt få tømt ud i de grønstager, som måske er ved at være lidt sløve i betrækket.