Alle de nemme til hverdag

Nem hverdagsmad til hele familien.

Det er guld værd, at have en masse gode opskrifter på nem hverdagsmad. Dem har jeg samlet til dig. Jeg er mor, kone og skal dagligt passe et job. Dertil har jeg denne blog, som skal drives og en flok heste gående, som også tager sin tid. Derfor ved jeg, at det kan være rigtig svært, at få mad på bordet hver dag – og ikke mindst, at få lavet mere end en håndfuld “hofretter” (I ved nok, de her 5-6 retter, som vi tyr tilbage til gang på gang).

Her finder du en masse inspiration til nem hverdagsmad, som passer til hele familien. Har du lyst til, at bage lidt lækkert brød til maden, så kan du finde mine bedste opskrifter på brød lige her.

tips nem hverdagsmad

I flere af mine opskrifter vil du finde gode tips og tricks til at mindske og undgå madspild. At få bugt med de råvarer, som nærmer sig sidste anvendelsesdato, men som endnu ikke fejler noget.

God og nem mad

Nemme supper fyldt med årstidens grønt, som varmer godt i den kolde tid, og god dansk mad, som vor mormor lavede den. Du finder det hele lige her:

Lækre salater

For mig er en salat ikke bare en salat. Alt efter dens opbygning kan den være en større eller mindre del fa et måltid. Ønsker man, at få et godt og mættende måltid kan man med fordel tilsætte ekstra fylde. Det kan fx være ris, cous-cous eller kød af en art.

Her har jeg samlet mine bedste salater – dem, som vi ofte spiser både til frokost og til aftensmad. Jeg håber, at du vil finde inspiration til selv at trylle sprøde salater frem.

Brug sæsonen

Du har helt sikkert hørt det før og her får du den så også fra min side af: Brug sæsonen. Og hvorfor er det nu lige, at det er en god idé?
Råvarer, som er i sæson, har for det første langt mere smag end de råvarer, som du kan købe og som ikke helt er i sæson.
Ydermere kan du, hvis du er køkkenhavetypen, også selv dyrke og dermed hente friske råvarer på det tidspunkt, hvor de smager allerbedst.

For at gøre det nemt for dig, så har jeg sæsonvis listet en masse lækre råvarer op nedenfor. Her tager jeg selvfølgelig udgangspunkt i grøntsager, som vi dyrker her i Danmark.

FORÅR

Brændenælder, brøndkarse, feldsalat, forårsløg, gulerod, jordskokker, nye kartofler, løg, persille, purløg, rabarber, radiser, ramsløg, rødbeder, skvalderkål, skovsyre og spinat.

SOMMER

Agurk, asparges, bladbeder, blommer, blåbær, broccoli, bønner, fennikel, gulerod, hindbær, hyldeblomst, jordbær, nye kartofler, løg, majs, persille, purløg, rabarber, radiser, ribs, rødbeder, salat, spidskål, spinat, squash, tomat, vindruer, æbler og ærter.

EFTERÅR

Bladbeder, bladselleri, blomkål, blommer, blåbær, broccoli, brombær, bønner, glaskål, grønkål, gulerod, hindbær, hvidkål, hvidløg, hyldebær, jordskokker, kartofler, knoldselleri, løg, majs, pastinak, persille, persillerod, porrer, pærer, rosenkål, rødbeder, rødkål, spinat, tomater, valnødder, vindruer, æbler.

VINTER

Glaskål, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskokker, løg, pastinak, persillerod, porrer, rosenkål, rødbeder, rødkål og æbler.

Nem pastaretter

Der findes mange gode opskrifter på nem hverdagsmad – også når det kommer til pastaretter. Du finder derfor mine bedste og ikke mindst nemme pastaretter lige her: