Mad fra hele verden

Vi elsker mad fra hele verden – og vi elsker at lade os inspirere af mad fra hele verden!

Italiensk for begyndere

Særligt det rustikke italienske køkken har en særlig plads i mit madhjerte. Dog rejser vi også meget gerne mod både nord, syd, øst og vest, når der laves mad her på gården – for vi elsker mad fra hele verden.

italiensk mad fra hele verden

Hjemmelavet pasta – mit lille hjertebarn.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har et særligt godt forhold til pasta – og særligt den hjemmelavede af slagsen. At lave pastadejen selv er overraskende nemt, det er sjovt og det er hyggeligt – og så kræver det faktisk ikke andet end mel, æg, en kagerulle og en kniv.

Mine børn elsker også, at være med til at være med, når vi skal lave pasta.

Skal der lækkert brød til din pastaret, så har jeg her samlet alle de bedste opskrifter til dig.

Vil du prøve at lave pasta selv, så guider jeg dig sikkert igennem lige her:

Alle de gode pastaretter:

Her får du vores favoritter, når udgangspunktet er pasta. Der er pastaretter for enhver smag og der kommer løbende flere gode at vælge imellem.

Pizza, pizza…!

Italienerne er også kendt for deres lækre pizzaer. På mine rejser til det italienske er jeg bestemt ikke blevet skuffet – de kan i dén grad lave en god pizza!

Vi har forholdsvis tit pizza på menuen herhjemme og arbejdsfordelingen er altid den samme: jeg står for dejen og laver pizzaerne klar – min mand sørger for at varme grillen op og lave pizzaerne færdige. For herhjemme griller vi nemlig altid vores pizzaer.

Personligt vil jeg helst have en pizza med ganske få ingredienser på – fx den klassiske “Pizza Margaritha” (det er jo pizzaens bund, der er stjernen, hvis du spørger mig). Ungerne vil rigtig gerne have både cocktailpølser, majs og ananas på – fyldet kan man heldigvis selv bestemme. Når det kommer til pizzaens fyld, så lad dig endelig inspirere af mad fra hele verden – måske opfinder du en helt ny favorit.

Ingen pizza uden en god base

Du får derfor mine bedste opskrifter til pizzaens gode base – bunden! Uden en god opskrift til pizzaens bund kommer man ikke langt.

Jeg har to gode og gennemarbejdede opskrifter til dig:

  • En opskrift til langtids koldhævet pizzadej (til de dage, hvor du er i god tid)
  • En opskrift til pizzadej, som hæver ved stuetemperatur (til de dage, hvor du er i knap så god tid)

Over atlanten – mad fra USA

amerikansk mad fra hele verden

En god burger

Burger er godt og er den hjemmelavet, så er det bare ekstra godt. Jeg giver dig derfor mine bedste opskrifter på gode burgerboller og dressinger. Som så mange andre familier, så har vi nogle dage god tid til maden.

Hvilken burger-type er du?

Er du mest til den helt klassiske udgave med en bøf af hakket oksekød? Måske foretrækker du et saftigt stykke kylling? Eller også den lækre udgave med pulled pork, BBQ-dressing og coleslaw…?

Personligt svinger det alt efter humør: Nogle dage skal min burger helst være fyldt med salat og lækre sprøde grøntsager sammen med bøffen. Og andre dage – der føler humøret mest for en snasket sag fyldt med bacon, god sovs og løgkompot.