Nem iskaffe på 5 minutter

Nem iskaffe på 5 minutter

Sol, lune forårsdage og iskaffe

April har i den grad været fyldt med godt vejr og masser af sol. Særligt påsken var god ved os med høje temperaturer, som for mit vedkommen bød på udetid. Og ej at forglemme: iskaffe! Én af mine favoritter på de lune og solrige dage er iskaffe – i alle mulige afskygninger. Både de syndige af slagsen med en klat vaniljeis, men helt bestemt også de helt simple, som fremstilles på ingen tid… 🙂 Vær klar til de lune dage og sørg for at have isterninger klar i fryseren til enhver tid – så kan du nemt og hurtigt lave denne lækre iskaffe til dig og en du holder af!

Iskaffen tager vitterlig ikke mere end 5 minutter at lave og smager fantastisk. Jeg havde egentlig tænkt mig at prøve sødeste Mia Lindholms opskrift, men vi var simpelthen løbet tør for mælk. Lysten til iskaffe var dog tilstrækkelig stor til, at jeg måtte lave min egen “mælk” til min iskaffe – et resultat, som jeg bare må dele med Jer.

 

Opskrift på den nemmeste iskaffe

Iskaffe på 5 minutter

På de lune og solrige dage er der ikke noget bedre end en lækker iskaffe! Jeg er kæmpefan af netop iskaffe og kan i løbet af en sommer nå at drikke en hel del 🙂 Med denne opskrift kan du om bare 5 minutter sætte dig på en solrig plads i haven og nyde din iskaffe.
Forb. tid 5 min
Antal 2 glas

Ingredienser
  

  • 60 ml friskbrygget espresso eller stærk kaffe brug evt. instantkaffe
  • 2 dl vand
  • 2 spsk kondenseret mælk
  • 2 glas isterninger

Sådan gør du
 

  • Start med at blande vand og kondenseret mælk og rør med en ske til den kondenserede mælk er opløst.
  • Bryg derefter din kaffe - selv har jeg en espressomaskine og laver derfor et double skud espresso. Hvis du ikke har muligheden for at lave en espresso, så bryg en lille smule stærk kaffe eller lav 60 ml stærk kaffe med instantkaffe.
  • Gør gerne som jeg og bryg kaffen direkte i beholderen.
  • Fyld to glas med isterninger, hæld "mælk" og kaffe i glassene. Serveres straks og gerne på en solrig plads og godt selskab.

Tid til velvære

For mig gør de lunere og ikke mindst solrige dage noget godt. Det er guld være for min krop og mit sind! At kunne gå i haven og få jord under neglene er intet mindre end fantastisk. Dét, at luge ukrudt har egentlig altid været sådan en lidt øv-ting, men dog også en nødvendig ting. Dog har jeg i løbet af den seneste måned immervæk brugt en hel del tid i haven med netop at få luget i mine bede – og jeg har nydt det. Jeg har haft ungerne ved min side og taget mig tiden til arbejdet.. Og så har jeg selvølgelig forkælet mig selv med god kaffe undervejs, for dét hører sig til.

Det er terapi for sjælen at færdes i vores store have og bare nyde naturen, livet, biernes summen og alle frugttræerne, som de seneste uger har stået i fuld flor!

 

Vejen mod målet

Sidste år skrev jeg et indlæg omkring de planer vi har for haven, og det er selvfølgelig en plan i udvikling samt en plan, som udføres over mange år… Skridt for skridt… Én ting ad gangen 🙂

Sidste år lavede vi køkkenhaven frilands i et område, som der på et senere tidspunkt skal være “skov”. Om den nuværende placering er endelig ved jeg endnu ikke – planer er vel til for at blive ændret 😉 Dertil er der sidenhen kommet planer om et bålsted. Vi har vist nok fundet placeringen i haven – gud, hvor er det egentlig ikke nemt! Vi har et par idéer til, hvordan bålstedet skal udformes. Og alligevel føler jeg, at vi er langt fra en færdig plan for bålstedet. Den eneste plan er nok, at vi vil have lavet det inden længe. Vi vil nemlig gerne kunne tænde op i vores bålsted i løbet af sommeren.

Jeg nyder virkelig tiden i haven og jeg nyder havearbejdet. Selvom jeg altid har haft en lille smule grønne fingre, så havde du helt sikkert ikke hørt den sætning fra mig for bare 5-6 år siden! Havearbejdet giver mig en indre ro, og selvom vi stadig er langt fra “den færdige have”, så stresser jeg ikke over “den ufærdige have”. For mig er haven hele tiden i proces for at nå “målet” og vejen dertil nydes i den grad – dette meget gerne suppleret med en god kop kaffe eller to 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift