Madplan uge 8

Madplan uge 8

Flere opskrifter på bloggen

Jeg skrev i sidste uge om, at der løbende vil blive tilknyttet flere opskrifter til mine madplaner. Det “løfte” indfrier jeg allerede her i denne uge, hvor jeg linker til et par opskrifter. Der er som sådan rigtig mange opskrifter, som jeg endnu ikke har fået skrevet ind herpå bloggen. Opskrifter, som jeg heller ikke rigtig har fået taget billeder af. Derfor har jeg tvivlet på, hvorvidt jeg kan “tillade” mig at dele opskrifterne med Jer – når nu det er uden billeder.

Jeg er dog kommet til den konklusion, at det kan jeg godt (det er vel også i bund og grund mig, der bestemmer herinde) 😛 Der vil derfor til en start være nogle opskrifter uden billeder eller i hvert fald med knap så gode billeder. Opskrifter, som med tiden vil blive opdateret efterhånden, som jeg får skudt nogle gode billeder.

 

“Og således kan mor lære andre mennesker at lave mad…”

I løbet af den forgangne uge har jeg leget lidt mere i mit lille TV-køkken. Det er blevet til en del klip, som nu bare venter på at blive redigeret og sat sammen – nu må vi se, hvornår der bliver tid til det. Det er nu lidt komisk at stå der og tale til et kamera. Dét skal man lige vænne sig til! 🙂

Agnes fortsår på ingen måde, hvad jeg har gang i, hvorimod Laura nysgerrigt kigger med. Det giver nogle gode spørgsmål og gode snakke. For mig er det ganske naturligt at have børnene med – og det gælder i og for sig med de fleste ting. De er derfor også ofte med i køkkenet og lærer helt automatisk at lave mad og gøre brug af de forskellige køkkenredskaber. Og netop derfor giver det for Lauras 5-årige hjerne også rigtig god mening, at mor kan lære alle andre at lave mad.

 

Vores madplan

Efter en stille uge med lidt sygdom hos mindstepigen og ikke det store hverdagsræs byder vi uge 8 velkommen med en af livretterne – nemlig en dejlig gang pasta crabonara. Derudover byder ugen på et par klassiske danske retter, lidt mere af det italienske og lidt mexikansk.

Mandag: Spaghetti carbonara.

Tirsdag: Mexi-gryde med kylling. Dertil fad med skåret grønt og et stykke brød til.

Onsdag: Fyldte peberfrugter med svinekød og dertil rissalat.

Torsdag: Fiskefiletter, kartofler og persillesovs.

Fredag: Hjemmelavet ravioli i cremet tomatsovs.

Lørdag: Hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs.

Søndag: Burgerdag – klassisk bøfsandwich med brun sovs.

 

Ugens gode råd

Noget af det første jeg gør ved planlægning af min madplan er at tage et kig i fryseren: her gemmer sig nemlig altid et eller andet, som kan tages op i løbet af ugen. Vi er den slags familie med en stor kummefryser, som af og til fyldes op. Det sker fx, når vi køber et par store høns, en kvart ko eller støder på et godt tilbud i supermarkedet. I denne uge er det bl.a. noget god sovs til lørdag og søndag, som gemmer sig i fryseren og blot skal varmes op – se, dét er da nemt! Dertil har vi også en pose med kyllingekød, som bruges i min mexi-gryde på tirsdag.

 

Slutteligt vil jeg ønske dig pøj pøj med ugen der kommer. Lad dig endelig inspirere af denne madplan, når du lige om lidt skal til at lave en madplan for dig og din familie.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *