Madplan uge 20 – 2019

Madplan uge 20 – 2019

Tanker om en blomstereng

Her får du først lidt læsning om mit projekt om en blomstereng. Er du ikke til haveplaner og blomstertanker, så hop ned til bunden for at se selve madplanen.

Da jeg for nogle måneder siden var ude for at købe frø til dette års køkkenhave, faldt jeg for et par poser med skønne blomster. Heriblandt en frøblanding til “blomstereng”. Vi har en stor have, men alligevel er vi ikke der, hvor jeg synes vi har et “logisk” område, at lave en eng på…

I stedet for har jeg gjort klar rundt om vores legeplads: Græstørv er gravet af i en 40-50 cm bred rende. I renden er der lagt ny jord og det er så tanken at så frøene her 🙂

Det bliver første gang, at jeg skal etablere et blomsterområde på denne måde, så det bliver efter bedste evne og lidt på gefüle.

 

Frø i massevis

Jeg kunne (selvfølgelig) ikke nøjes med en enkelt pose blomsterfrø. Derfor har jeg 4 eller 5 poser liggende klar. Planen er, at alle frø hældes op i en spand og blandes med lidt sand eller grus – denne blanding strøes ud på det område, som er blevet klargjort.

Nogle af blomsterne er etårige og andre flerårige – forhåbentlig kommer en del af blomsterne til at så sig selv, hvorfor jeg med tiden gerne skulle få et blomsterstykke, som passer sig selv (sådan næsten da). For en sikkerheds skyld tænker jeg dog, at jeg her de første par år køber lidt friske frø og forsyner med – næste år slipper jeg dog for at grave af og tilkøre frisk jord.

Ved køb af blomsterfrø gik jeg bl.a. efter spiselige blomster og blomster velegnet til snit. Jeg drømme om smukke buketter og spændende salater!

 

Se, det var lidt læsning omkring de havetanker, der pt fylder hos mig.

Nu til næste uges madplan.

 

Vores madplan

Mandag: Risotto med seranoskinke og ærter.

Tirsdag: Pasta og kødsovs.

Onsdag: Frikadeller, kartofler og grillede grøntsager.

Torsdag: Løgtærte og pandestegte gulerødder.

Fredag: Den står på koncert i det københavnske, da manden og jeg skal ind og opleve Mumford and Sons – madmæssigt finder vi en god restaurant et sted.

Lørdag: Vi laver burger i massevis – små lækre sliders, som er lige til at hapse.

Søndag: Der skal pasta af en art på menuen. Jeg har planlagt “leg med pasta” dag sammen med tre skønne fynske mad- og kagebloggere.

 

Ha’ en rigtig god weekend.

Snup gerne al den inspiration du lyster her på siden 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *