Madplan uge 17 – 2019

Madplan uge 17 – 2019

Mandag på en tirsdag

I kender det nok godt – det her med, at ugen starter lidt skævt og at kroppen slet ikke kan finde ud af dagene. Sådan har jeg det i denne uge, hvor påsken jo har snuppet mandagen 🙂 Min krop følte i hvert fald, at dagen i går var mandag på en tirsdag… Og dagen i dag føles mest af alt, som en tirsdag.

Vi havde ikke de helt store planer her i påsken andet end at holde påskefrokost for familine i lørdags – dette kombineret med at fejre min fødselsdag. Derfor har vi brugt påsken på at nyde hinanden, arbejdet i haven og haft masser leg i det pragtfulde vejr. Vi har haft tiden til spontanitet, og vi tog os derfor tid til at se min niece ride stævne i søndags.

Ugen, der jo allerede er godt i gang bliver bl.a. brugt på at få gjort det sidste klar til mine forældres fødselsdagsfest. Jeg har nemlig “tigget” og fået lov til at lave desserten til alle 40 gæster. Den står på min lækre stikkelsbærkage, som jeg efterhånden har lavet en del gange. Hver gang med samme gode resultat – opskriften har jeg selvfølgelig klar på bloggen til dig og du finder den lige her. Kagerne bliver flot pyntet med moussebomber, blomster og de lækreste chokoladekugler, som kan købes hos Det Glade Køkken. Jeg kører et guldtema og har derfor købt chokoladekugler i guld og i to forskellige størrelser. Udover, at de små chokoladekugler pynter, så smager de også bare rigtig godt!

Nu skal det hele jo ikke gå op i kage, så jeg har selvfølgelig også lavet en madplan til os.

 

Vores madplan

Mandag: Hjemmelavet pasta feccucine, frikadeller og skåret grønt.

Tirsdag: Pizza – det bliver den nemme udgave med en frysepizza (dog én af de lidt bedre slags med en god bund).

Onsdag: Rugbrødsmadder og en god kop te (for mig vækker det barndomsminder med en god kop te til, når der er rugbrødsmadder på menuen).

Torsdag: Tarteletter med høns i asparges.

Fredag: Bøffer, knuste kartofler og spidskålssalat med blåbær og ananas.

Lørdag: Mine forældre holder fødselsdagsfest og vi er derfor inviteret til fest… Desserten har jeg dog meldt mig på (eller rettere “tigget” mig til), så jeg har allerede fuld gang i at lave min lækre stikkelsbærkage i stor stil.

Søndag: Risotto med kanteraller, asparges og ærter.

 

Ugens gode råd

Godt nok er temperaturen atter faldet med et par grader og vi fik i aftes også en smule regn. Dog kan jeg med det vejr påsken har budt på være ude indtil langt ud på aftenen. Jeg “gider” faktisk ikke altid lave en masse mad, når vejret indbyder til udeliv. Ydermere har jeg i denne uge en masse at se til, da der skal fremstilles 6 kager, og aftensmaden bliver derfor nedgraderet.

Ugens gode råd er derfor, at det er helt okay at “snyde” og lette madlavningen. Der behøves ikke stå en masse hjemmelavet mad på bordet hver evig eneste dag… Nogle har måske en forestilling om, at jeg hver dag står i flere timer og laver mad – det kan jeg så afsløre, at jeg ikke gør.

I går blev det derfor til en frysepizza og i morgen hiver jeg en pose tarteletfyld op ad fryseren. Ugens andet gode råd: frys resterne af fx tarteletfyld, kødsovs eller hvad du nu lige har. Det kan give god glæde en dag, hvor tiden er knap.

 

Slutteligt vil jeg ønske dig en fortsat god uge 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *