Kylling i karry

Kylling i karry

Vores kylling i karry laves nemt på bare 45 minutter.

Lækker kylling i karry fyldt med smag – toppet med friske grøntsager, knasende nødder og tørrede frugter. Cremet og krydret karrysovs, som nemt kan justeres i styrke – alt efter behov.

Hjemme hos os sker der noget magisk, når vi laver denne type mad. I ved, den her type mad, hvor bordet er fyldt med en masse små skåle med forskelligt indhold i. Ungerne elsker det simpelthen og de er næsten ikke til at stoppe igen før alle skåle er tomme.

Så til alle forældrene derude, som kæmper med mere eller mindre kræsne børn: Prøv at dele maden op og lade børnene lave deres egen mad.

Min egen lille køkkenchef

Retten opstod for godt og vel et år siden til en af Lauras maddage. Hun har nemlig fast maddag om fredagen, hvilket hun går meget op i. Her får hun lov at være køkkenchefen og er med i både valg af menu, hvilke ting vi skal have skrevet på indkøbslisten og selvfølgelig selve madlavningen.

Jeg har derfor lavet en madbog til hende, hvor opskrifterne er skrevet særligt børnevenlige, således det er nemt for hende. Hun er meget stolt af sin madbog og jeg får jævnligt ordre om bestemte retter, som skal tilføjes til bogen. I begyndelsen læste jeg ingredienser og vejledning op. Men efterhånden som hun begynder at kunne læse mere og mere, så er hun også selv begyndt at læse opskriften.

Det er vildt hyggeligt med disse stunder! Ofte ender det faktisk med, at vi alle fire er i gang, når ældstearvingen har sin maddag – og vi hygger sammen med drinks til alle fire kokke 🙂 Sådan en sodavand kan nemlig nemt piftes op med et farvestrålende sugerør (og til tider lidt fugtfarve) og så har ungerne deres flotte drinks.

opskrift
kylling i karry

Kylling i karry

En af familiefavoritterne, hvor hele bordet fyldes med små skåle fyldt op med alverdens grøntsager, nødder, rosiner, tørrede abrikoser og alt hvad hjertet begærer.
5 fra 1 stemme
Tilb. tid 45 min
Ret Det salte køkken
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Cremet karrysovs

  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie fx olivenolie eller solsikkeolie
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 500 g kyllingfilet i mundrette stykker inderfilet eller brystfilet
  • 2 dåser kokosmælk
  • salt og peber

Ris til 4 personer

    Evt. lidt naan brød

      Dertil topping fx

      • friske æbler
      • peberfrugt
      • friske grønne asparges
      • forårsløg
      • tørrede abrikoser
      • frisk og/eller tørret mango
      • peanuts
      • cashewnødder
      • rosiner
      • kokos

      Sådan gør du
       

      Ris koges efter pakkens anvisning

        Lav karrysovsen:

        • Start med at pille løg og hvidløg. Hak begge dele fint.
        • Varm olien op på en pande ved middel varme og svits nu løg samt hvidløg i ca. 5 minutter til løgene begynder at være klare.
        • Skru en smule op for temperaturen og tilsæt nu krydderierne (karry, gurkemeje, koriander, spidskommen og cayennepeber). Brænd krydderierne let på den varme pande inden kylling tilsættes og brunes let af.
        • Tilsæt nu kokosmælk og lad retten simre i 20-25 minutter under låg.
        • Smag sovsen til med salt og peber. Hvis retten er lige stærk nok kan der tilsættes lidt sukker for at runde smagen af. Hvis du omvendt gerne vil have mere power i smagen, så tilsæt mere cayennepeber til retten (eller hav lidt friskhakket chili at drysse over).
        • OBS: Vi har oplevet, at der er forskel på tykkelsen/konsistensen i karrysovsen alt efter, hvilken kokosmælk vi bruger. Derfor kan der med fordel laves en meljævning og tilføjes sovsen til sidst, hvis man ønsker sin sovs tykkere – husk blot, at sovsen lige skal koge i 5-6 minutter under omrøring efter meljævning tilsættes for at fjerne melsmagen.

        Vælger du brød til din ret, så kan dette passende lunes imens sovsen tilberedes.

          Ligeledes gøres skåle med topping klar imens sovsen tilberedes – husk at skylle friske grøntsager/frugter godt.

            Keyword aftensmad, familiemad, hverdagsmad, nem mad
            kylling i karry


            3 thoughts on “Kylling i karry”

            • 5 stars
              Sikke en skøn ret! Vi lavede den herhjemme i sidste uge og alle var vilde med den – super genialt, at vi hver i sær kan fylde vores favoritter på toppen af retten 🙂

              Tak for en dejlig blog med gode opskrifter.

              Vh. Tine

              • Hej Tine.

                Dejligt at høre – det glæder mig, at I kan lide mine opskrifter.
                Det er en super skøn ret – som herhjemme bringer glæde, når man må mikse sin helt egen aftensmad.

                De bedste hilsner Pernille

            Skriv et svar

            Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

            Vurdering af opskrift