Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe
Suppe generelt er én af de retter, som jeg kan spise rigtig tit i alverdens udformninger. Dog er det ikke så ofte, at vi får suppe – med små børn (særligt den mindste på knap halvandet år) er det ikke den mest praktisk ret. Når efteråret begynder, så får jeg altid sådan en trang til hokkaidosuppe – en af mine absolut favoritsupper!! Foruden det, at den smager helt fantastisk så er den simpelthen også bare SÅ nem 🙂
Ingredienser
1 hokkaido græskar
1 stort løg
5 gulerødder
3 pastinakker
2-3 fed hvidløg
En lille håndfuld frisk persille (gerne inkl. stilk)
1 tsk salt
1 tsk tørret rosmarin
1,5 l vand
1 terning hønseboullion
1,5 dl fløde (kan undlades)
Fremgangsmåde
Alle grøntsager skæres ud i grove tern og kommes i en gryde sammen med de øvrige ingredienser pånær fløden. Boullionterningen smuldres bare ud i gryden. Lad suppen koge til grøntsagerne er møre – ca. 20-25 minutter.
Når grøntsagerne er kogt møre blendes suppen, smages til med salt og peber. Fløden kommes i for at give suppen lidt fylde og fedme – men har man behov for en sundere udgave af suppen kan man sagtens undvære fløden (suppen smager stadig helt fantastisk).
Server gerne med rugbrødscroutioner og stegt bacon til.
1 thought on “Hokkaidosuppe”