Vanilje donuts

Vanilje donuts

Små mundrette donuts – bagt med vanilje og kærlighed

Lækre vanilje donuts, som får mundvandet til at løbe. Og så er de endda smukke at se på, hvis du spørger mig. Meeeen, nu har jeg nok også lidt en svaghed for den sarte lyserøde farve.

Jeg elsker donuts. Og jeg elsker at lave donuts! Der ER noget særligt ved at stå der med den gyldne gryde og koge sine donuts 🙂

Er du ude efter en opskrift på “rigtige” donuts der har været en tur i gryden, så må jeg i denne omgang skuffe dig. For de her donuts er nemlig bagt… De er bagt i mit nye donutsjern. Det er lidt snyd, men omvendt så tager det ingen tid, og de små donuts har en perfekt størrelse til ungerne.

Jeg er sikker på, at jeg får brugt mit nyindkøbte meget. Faktisk tænker jeg at det måske ender med at blive slidt op. Dejen jeg bruger er i princippet “bare” en muffindej. Der er derfor et hav af muligheder for at variere smagen.

Her har jeg lavet en skøn udgave fyldt med vanilje og dertil en glasur lavet af Ruby chokolade… 🙂 Mums!!! De var med i dagplejen, da vi havde afskedsfest for mindstebarnet. Tænkt sig, at mindstebarnet starter børnehavelivet inden længe og den store skal til at være skolepige – godt, at det kun er ungerne og ikke os forældre, som bliver ældre 😉

Er du vild med de små kager, så skal du ikke snydes for min banankage i miniformat – én af de kager, som smager af mere.

Mini donuts med vanilje

En himmelsk lille mundfuld, som du med god samvittighed godt kan snuppe to-tre stykker af 🙂
1 fra 1 stemme
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Ret Det søde køkken
Antal 26 stk

Ingredienser
  

Donuts:

 • 150 g sukker
 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 75 g smeltet og let afkølet smør
 • 1 stk æg
 • 0,5 dl mælk
 • 2 tsk vaniljepasta alternativt korn af 1 vaniljestang

Ruby glasur:

 • 75 g Ruby chokolade
 • 75 g flormelis
 • 3 spsk vand

Derudover:

 • Krymmel efter eget valg

Sådan gør du
 

Lav donuts:

 • Bland de tørre ingredienser og sigt dem.
 • Smelt smør og kom det i skålen med de tørre dele sammen med mælk og æg.
 • Rør dejen godt sammen og kom i en sprøjtepose (ingen tyl).
 • Varm mini donuts jernet op, klip spidsen af sprøjteposen af og kom dej i hullerne. Det passer, hvis huller lige præcis fyldes op.
 • Bag hver omgang i 3-4 minutter til de er gyldne. Brug fx en træpind til lige at løsne fra formen, når de skal ud – således brænder du ikke fingrene.
 • Lad afkøle på en rist inden der kommes glasur og krymmel på.

Lav glasur:

 • Bland ingredienserne i en gryde og ved lav varme nogle minutter. Alternativt laves glasuren i mikroovn, hvor den varmes 10-15 sekunder ad gangen og der røres rundt i glasuren undervejs.
 • Hav fortsat gryden på det lune blus og rør undervejs mens du dypper én donut ad gangen. Drys med ønsket krymmel inden glasuren sætter sig.

Vil du også kunne lave småfine donuts?

Jeg har købt mit donutjern hos K for Kage . Én af de webshops, som jeg glædeligt vender tilbage til gang efter gang. Ofte bliver jeg spurgt om, hvor jeg har købt mine forme mm. henne, så hermed en lille serviceinfo.

(For god ordens skyld vil jeg nævne, at indlægget her ikke er reklame eller sponsorat. Maskinen har jeg selv købt. Dog vil jeg altid gerne anbefale et godt produkt eller en god webshop).3 thoughts on “Vanilje donuts”

 • 1 star
  Verdens dårligste opskrift på donuts. Donuts skal ikke laves med bagepulver. Det gør dem kompakte og tunge i stedet for luftige og lette.

  3 spsk vand til glasuren er desuden alt for meget, hvis man vil have en tyk og fast glasur som på billedet. 3 spsk til 75g flormelis og chokolade gør glasuren alt for flydende.

  • Hej Cathrine.

   Det ærgrer mig, at opskriften ikke falder i din smag.
   Når jeg koger donuts i olie (altså den klassiske donut), så vil jeg til enhver tid også lave dem på en gærdej. Men de bagte af slagsen laver jeg altid med bagepulver – personligt synes jeg godt om dette og oplever ikke selv at de bliver kompakte.
   Ift. glasur er man selvfølgelig altid velkommen til at justere mængderne således man synes glasuren får rette konsistens.

   Jeg håber, at du fortsat har lyst at bage efter andre af mine opskrifter.

   Hav en rigtig god dag, de bedste hilsner Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift