Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe

Fløjlsblød blomkålssuppe med sprød topping

Her i de kolde og våde vintermåneder er en varm portion suppe meget værdsat. Jeg er vild med suppe og lige præcis denne suppe lavede jeg ofte, som studerende – den er nemlig dejlig budgetvenlig. Siden min tid på studierne har der sneget sig flere former for suppe ind i madplanen – bl.a denne vildt lækre græskarsuppe, som ungerne er helt vilde med. Dog laver jeg gerne denne lækre blomkålssuppe stadigvæk – den smager nemlig helt fantastisk og så er den nem.

Denne blomkålssuppe er nem at gå til og er klar på blot en halv time. De sprøde brødcroutoner kan, hvis man ønsker det, udskiftes eller suppleres med den klassiske omgang sprød bacon. Ligeledes klæder det også suppen rigtig godt med lidt hakket persille og ristede græskarkerner.

opskrift
blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Mild og cremet blomkålssuppe toppet med sprøde croutoner – det lyder ganske lokkende, ikke? Jeg snupper gerne en skålfuld eller to. Suppen er klar på bare 30 minutter og passer derfor fint ind i en travl hverdag. 
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Til suppen skal du bruge:

  • 1 stort blomkål alternativt 2, hvis de ikke er så store igen
  • 1 tsk salt
  • 1 terning hønsebouillion
  • vand
  • salt og peber
  • 1,5 dl piskefløde

Til croutonerne skal du bruge:

  • 4-5 skiver daggammelt ciabattabrød eller lignende
  • olivenolie
  • 1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Fjern de grønne blade fra blomkålen. Skær den yderste og tørre del af bunden på stokken og smid ud. Skær både stok og buketter ud i grove tern og kom i en gryde. 
  • Hæld vand i gryden gryden så blomkålen lige netop dækkes af vand.
  • Tilsæt salt og smuldr bouillionterningen i gryden. Kog blomkålen i ca. 15-20 minutter til den er mør. 
  • Imens blomkålen koger, tages brødet og rives i store stykker, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp lidt olivenolie udover og strø lidt god flagesalt salt på. 
  • Bag croutonerne i 12-15 minutter til de er godt sprøde og lad køle lidt af inden servering.
  • Når blomkålen er kogt mør hældes størestedelen af kogevandet i en skål (smid det endelig ikke ud, da du skal bruge lidt af det lige om lidt).
  • Blend blomkålen godt til alle klumper er godt blendet ud. 
  • Tilsæt fløde og varm suppen igennem. Tilsæt nu lidt af kogevandet så suppen får den konsistens du ønsker. 
  • Smag til med friskkværnet peber og salt.
  • Servér med sprøde rustikke croutoner på toppen.
Keyword hverdagsmad, suppe, vintermad

Sprød topping

brødcroutoner

En sprød topping gør underværker! Herhjemme er det ofte bacon, som lander på toppen af vores suppe, men en anden lækker topping er sprøde brødcroutoner.

De sprøde croutoner laves nemt af dagsgammelt brød imens suppen tilberedes.

God og nærende

Foruden spidskål og hvidkål, så er blomkål nok én af de mest anvendte kål herhjemme. Blomkål er for mit eget vedkommende nok også det jeg husker tydeligst fra barndommen af. Som barn af 80’erne og 90’erne husker man nok tydeligt det her fad med et kogt blomkål i midten. Rundt om blomkålet var der små bunker med blandet grønt, rejer og dressing – det kunne være, at man skulle gøre kunsten efter inden for den nærmeste fremtid.

Uden at skulle lege den store ernæringsekspert (for det er jeg bestemt ikke), så vil jeg hurtigt nævne at blomkålen er fyldt med gode vitaminer og nødvendige næringsstoffer til kroppen. Kålen indeholder mange fibre og har et højt indhold af bl.a. B6-vitamin, som booster dit immunforsvar – så der er mange gode grunde til at sætte lidt blomkål på menuen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift