Banankage i miniformat

Donuts med smag af banan og kakao
Opskriften her var den første jeg fik lavet, da jeg for få uger siden købte mig et donut jern – eller en “donut maskine” om man vil. Maskinen eller donutjernet, som jeg egentlig helst vil kalde det (det hedder jo også et vaffeljern, ikk´?) bager 7 små donuts ad gangen. Man kan i princippet bruge, hvilken som helst skærekage- eller muffindej. Vi elsker banankage hjemme hos os, så vores første forsøg med donutjernet måtte blive disse lækre, små banankager.
Pigerne er vilde med banankage, så det var svært at holde de små fingre væk. Nu var mit donutjern også utrolig interessant eftersom det netop var kommet hjem og pakket ud.
Vi indgik en aftale, pigerne og jeg… En aftale om, at de efter aftensmaden måtte få et par donuts, som de selv kunne pynte. Det var en god aftale! For pigerne så frem til at skulle pynte deres donuts. Og mor her fik (en lille smule) ro omkring sig… 🙂


Mini donuts med banan
Ingredienser
Donuts:
- 150 g sukker
- 2 stk æg
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 75 g smeltet smør
- 1 stk moden banan
Kakao glasur:
- 75 g flormelis
- 25 g kakao
- 3 spsk vand
Derudover:
- Valgfri krymmel – fx saltkaramelkrymmel
Sådan gør du
Lav donuts:
- Smelt smør og lad afkøle let.
- Pisk dernæst sukker, æg og vaniljesukker til en let og luftig masse i ca. 5 minutter.
- Vend nu forsigtigt hvedemel, bagepulver og sukker i æggesnapsen. Vend derefter smør og blendet banan i dejen.
- Kom dejen i en sprøjtepose (uden tyl).
- Varm donutjernet op og klip spidsen af sprøjteposen. Fyld hullerne med dej og bag i 3-4 minutter til de er gyldne.
- Brug fx et lille træspyd til at frigøre donuts fra jernet (min maskine har slip-let belægning, så de sidder bestemt ikke fast – dog er jernet varmt for fingrene).
- Lad afkøle på en rist imens glasur laves.
Lav glasur:
- Bland ingredienserne og dyp donuts en ad gangen. Drys med valgfri krymmel – fx som jeg med saltkaramelkrymmel.
Perfekt til en børnefødselsdag
Små kager er oplagte til børnefødselsdage – man kan nemlig nemt lave et super flot kagebord uden, at der egentlig er så meget kage. Jeg håber, I forstår, hvor jeg vil hen 🙂
Uden egentlig at lave en stor mængde kage, kan man nemt lave et bord der både byder på donuts, cupcakes og andre små lækre kager. Ungerne er ellevilde med kagerne i miniformat. Og kan de få lov til at putte lidt krymmel på selv, så er glæden stor. Har du forresten set mine små lyserøde donuts fyldt med vanilje? Da vi holdt afsked for mindstebarnet i dagplejen var de et kæmpe hit.
Kagerne her er desuden gode at have med på tur, da de nemt kan puttes i en bøtte og ikke krummer på samme måde, som en skærekage ville gøre.
Hvis du kunne tænke dig at anskaffe sådan et fantastisk donut jern, så kan det bl.a. købes hos denne seje unge dame (for god ordens skyld må jeg hellere sige, at der ikke er tale om reklame eller sponsorat – det er blot en anbefaling fra mig til dig).

Mon ikke det er en fejl at sukker piskes med æg i pkt 2 og vendes i med melet i pkt 3?
Hej Anne.
Jo, der er skam sneget sig en fejl ind. Sukkeret skal piskes med æggene og ikke tilføjes sammen med melet i punkt 3.
Mvh Pernille 🙂