Spaghetti bolognese
5 fra 1 stemme
Udskriv

Kødsovs

Det skal du bruge

  • 100 g røget bacon
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk salt
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 glas rødvin
  • 2 dåser hakket tomat
  • 2 kviste frist oregano alternativt 2 spsk tørret oregano
  • 30 g god mørk chokolade
  • salt og peber

Sådan skal du gøre

  1. Start med at skære bacon i mindre tern og steg sprødt på en meget varm pande. Hæld det stegte bacon over i en skål og lad lidt af fedtet blive tilbage i panden.

  2. Skræl løget og skær i mindre tern. Skru ned for varmen til lidt over middel og kom løgene på. 

  3. Drys med salt og kom låg på panden. Rør i løgene med jævne mellemrum. Løgene skal svitses i nogle minutter til de begynder og være blødgjort og klare. 

  4. Med en grydeske skubbes løgene ud i kanten af panden og der skrues nu op for varmen. Tilsæt hakket oksekød og brun det af.

  5. Tilsæt rødvin og lad det koge ind. 

  6. Skru ned til middel varme. Tilsæt nu hakket tomat, oregano og chokolade, og kom låg på. Lad simre og smag til med salt og peber.