Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 minutter.
Sigt stikkelsbærkompotten ned i en lille gryde således kerner og skal ikke kommer med i moussen.
Hak chokoladen og kom i en skål (hvis du anvender chokoladeknapper er det ikke nødvendigt at hakke den)
Tilsæt fløde til gryden og varm op til lige før kogepunktet.
Hæld den varme stikkelsbærfløde over chokoladen og lad stå et lille minuts tid inden der røres i skålen til det har samlet sig til en ensartet masse.
Vrid husblas for vand og kom det nu i chokolademassen. Rør rundt indtil husblassen har opløst sig og stil til side.
I en anden skål piskes de resterende 4 dl piskefløde til et let skum, som kun lige kan lave små toppe (den må endelig ikke piskes for meget).
Kom ca. 1/3 af flødeskummet i chokolademassen og rør sammen.
Kom nu chokolademassen i skålen med de resterende 2/3 flødeskum og vend til masserne har samlet sig.