Først skal husblas lægges i blød i en skål godt fyldt med koldt vand. Her skal det være mindst 10 minutter.
I en skål blandes flødeost, yoghurt naturel, vaniljesukker og flormelis, og der røres til massen har en ensartet konsistens.
I en anden skål piskes fløde til et let flødeskum - den må endeligt ikke blive pisket for stiv/fast.
Lun æblemost til lillefingertemperatur. Den udblødte husblas vrides for vand og opløses nu i mosten.
Tag nu 1/3 af flødeostemassen op i mosten og rør til der opnås en ensartet masse. Kom nu massen tilbage i skålen med de resterende 2/3 flødeostemasse og rør igen ti len ensartet masse.
Tag 1/3 af flødeskummet og bland i flødeostemassen - rør til ensartet masse. Kom herefter massen tilbage i skålen med de resterende 2/3 dele flødeskum og vend forsigtigt til der opnås en ensartet konsistens.
Hæld nu den færdige ostecreme udover bunden med æblemos, jævn ud med en palet eller lignende og stil på køl i mindst 3 timer.