Sprød spidskålssalat

Sprød spidskålssalat

Sprød og lækker spidskålssalat med ganske få ingredienser

En god salat består i min verden af en givet mængde råvarer, en tilsmagt dressing og et knasende element. Ganske vist kan man i og for sig også blande lidt forskelligt grønt og servere med en tilfældig dressing ved siden og kalde det en salat. Men jeg ser nu en salat, som en vigtig del af måltidet. Salaten skal derfor have samme opmærksomhed, som de øvrige dele af det fulde måltid – og bør derfor tilsmages helt på samme vis.

Maks 5 ingredienser

Tilbage i efteråret 2018 var jeg til inspirationskursus hos Salattøsen sammen med min søster og vores mor. Det var en super hyggelig aften, vildt inspirerende og lærerigt. Én af de ting jeg tog med mig fra det kursus var: “maks 5 ingredienser”.
At selve salaten ikke skal have mere end 5 forskellige ingredienser – det satte en del tanker i gang hos mig. Ofte har man måske tendens til at ville lave en vildt lækker salat og sammensætter alt for mange ting. Prøv at gå enkelt til værks.

Denne salat består af blot to råvarer og dertil den (for mig) obligatoriske tilsmagte dressing og knas. Så bliver det nu ikke meget mere simpelt.

Spidskålssalat

Sprød spidskålssalat

Super simpel og vanvittig lækker salat – perfekt sommersalat.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Ret Salat
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Salat

  • 1/3 stk lilla spidskål (et ganske almindeligt i grøn kan sagtens gøre det, men den lilla farve er så smuk i denne salat)
  • 5-6 stk friske grønne asparges

Dressing

  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 lille drys salt

Sprød topping

  • 50 g groft hakkede mandler
  • 1 tsk tamari soya

Sådan gør du
 

Lav først den sprøde topping

  • Varm en pande på fuld varme og uden fedtstof. 
  • Rist nødderne til får lidt farve (ryst panden undervejs). 
  • Sluk for varmen, hæld tamari over nødderne og ryst panden godt. 
  • Hæld nødderne ud på en tallerken og lad køle. 

Salat

  • Rens grøntsagerne og knæk bunden af asparges. 
  • Snit spidskålen og skær asparges i helt små stykker på 5-6 mm tykkelse. 
  • Lad dog toppene af aspargesen være hele og bland det hele i en skål.

Dressing

  • Skyld persillen godt og hak fint.
  • Bland finthakket persille, olie og smag til med salt. 
  • Hæld dressingen over salaten – drys til sidst den afkølede nøddeknas over salaten.
Keyword asparges, dressing, grønne asparges, mandler, nøddeknas, persille, salat, spidskål


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift