Rabarbersnitter med hvid chokolade

Rabarbersnitter med hvid chokolade

Årets første og bestemt ikke sidste rabarbersnitter med hvid chokolade er bagt! De er helt geniale – og bedst af alt: de er meget nemme at lave.

Sæsonen for rabarber er i fuld gang og i min egen have vokser mine rabarberplanter, som aldrig før! Derfor har jeg lavet disse rabarbersnitter med fyld af lækker rabarbermarmelade og hvid chokolade.

Portionen giver 12 sprøde snitter og tager ikke meget mere end en times tid at lave (det er faktisk marmeladen der kræver det største stykke arbejde).

Weekenden startede for mit vedkommende med et ganske spændende besøg, som jeg nok skal fortælle mere om. Og hertil skulle der lidt bagværk på bordet – foruden et par gulerodsbrud baseret på mine “timeboller”, så fik jeg også bagt om portion rabarbersnitter.

Rabarbermarmelade:

250 g rabarber
125 g sukker
Korn af 1 vaniljestang (alternativt 2 tsk vaniljesukker)
1 dl vand

Rengør rabarber og skær i stykker af ca. 2-3 cm.
Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Bruger du en vaniljestang, flækkes denne på langs og kornene skrabes ud i lidt af sukkeret. Kom også selve vaniljestangen i gryden.
Bring i kog og lad småkoge under omrøring ved middel varme i ca. 10-12 minutter til rabarberne er kogt ud.
Lad afkøle mens dejen laves.


Dej til snitterne:

175 g smør i små tern
50 g sukker
50 g brun farin
150 g hvedemel
50 g mandler (blendet til mandelmel)
75 g havregryn
1 nip salt

Dertil 50 g hvid chokolade

Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
Kom alle ingredienser pånær chokoladen i en røreskål og rør dejen sammen til en ensartet masse – det tager ikke meget mere end 1 minut på røremaskinen.
Beklæd en lille firkantet form på ca. 20-22 cm på hver led (alternativt en springform ca. 24 cm) med bagepapir og kom halvdelen af dejen heri. Tryk dejen ud i hele formen med fingrene.
Fordel din rabarbermarmelade i et jævnt lag.
Drys hvid chokolade ud over marmeladen.
Smuldr den anden halvdel af dejen så den fordeles i et jævnt lag ud i formen. Giv et let tryk over hele fladen og kom nu kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter til overfladen begynder at få en fin gylden farve.
Lad afkøle og skær i 12 lige store snitter.

Velbekomme 🙂


Brug sæsonen

Jeg er kæmpe fortaler for, at vi skal blive bedre til at bruge sæsonens råvarer. Derfor passer disse snitter perfekt lige netop nu. Dog kan snitterne laves med friske råvarer en stor del af året – prøv med jordbær, solbær, stikkelsbær eller til efteråret brombær eller æble.

…. og du må gerne snyde – køb din yndlingsmarmelade og brug den i stedet for at lave din egen…

Nemme rabarbersnitter med hvid chokolade


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *