Rabarbersaft

Rabarbersaft

Smagen af sommer – lækker rabarbersaft!

Rabarber er en af de første afgrøder, som kan høstes i haven. Det er fantastisk at kunne gå i køkkenhaven og hente den ene favnfuld rabarber efter den anden. Mine rabarber startede sit liv her på gården i et højbed. Efter en årrække blev de flyttet til det bed, hvor de står nu. Dog fik jeg flyttet på dem af et par omgange og jeg har derfor ikke haft det helt store udbytte af dem de sidste to år. I år skal jeg ellers love for, at de tager revanche – og jeg ELSKER det!

Rabarbersaft:

1 kg rensede rabarber
1 liter vand
2 tsk vaniljesukker
ca. 225 g sukker

Rens rabarberne og skær i mindre stykker.
Kom rabarber op i en gryde sammen med vand og kog op. Lad koge i 10-15 minutter og tag nu gryden af komfuret.
Si saften fra – enten ved brug af et stativ og en saftpose eller et viskestykke.
Kom nu saften i en ren gryde, tilsæt vaniljesukker og godt halvelen af sukkeret. Varm saften op og smag til ift. om du ønsker mere sukker tilsat.

Hæld saften på rensede flasker og nye nu din lækre saft.
Selv laver jeg gerne større portioner og anvender derfor atamon af hensyn til saftens holdbarhed.
Blandingsforhold er ca. 1 del saft og 2-3 dele vand.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *