Rabarbersaft

Rabarbersaft

Smagen af sommer – lækker rabarbersaft!

Rabarber er en af de første afgrøder, som kan høstes i haven – derfor er rabarbersaft også (i hvert fald her hos os) den første saft på året. Det er fantastisk at kunne gå i køkkenhaven og hente den ene favnfuld rabarber efter den anden.

Mine rabarber startede sit liv her på gården i et højbed. Efter en årrække blev de flyttet til det bed, hvor de står nu. Dog fik jeg flyttet på dem af et par omgange og jeg har derfor ikke haft det helt store udbytte af dem de sidste to år. I år skal jeg ellers love for, at de tager revanche – og jeg ELSKER det!

Rabarbersaft

Det her er lig med barndomsminder for mig – min farmor lavede rabarbersaft til min søster og jeg hvert eneste år. Det er dejlig enkelt at gå til, så giv det endelig et forsøg.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
“Dryppe-tid” 2 t
Ret Saft
Køkken dansk
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 kg rensede raberber
  • 1 liter vand
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ca. 225 g sukker

Sådan gør du
 

  • Rens rabarberne og skær i mindre stykker.
  • Kom rabarber op i en gryde sammen med vand og kog op. Lad koge i 10-15 minutter og tag nu gryden af komfuret. 
  • Si saften fra – enten ved brug af et stativ og en saftpose eller et viskestykke. For at opnå en klar saft skal du undgå at presse saften ud, men lad den dryppe af selv i et par timer.
  • Kom nu saften i en ren gryde, tilsæt vaniljesukker og godt halvelen af sukkeret.
  • Varm saften op og smag til ift. om du ønsker mere sukker tilsat. 
  • Hæld saften på skolede flasker og nye nu din lækre saft.
  • Selv laver jeg gerne større portioner og anvender derfor atamon af hensyn til saftens holdbarhed. 
  • Blandingsforhold er ca. 1 del saft og 2-3 dele vand.
Keyword rabarber, saft, saftevand

Mere saft?

Hjemmelavet saftevand er super lækkert og selv synes jeg det er en fornøjelse at lave. Har du lyst til at prøve andre opskrifter, så kan jeg bl.a. nævne mine andre opskrifter på saft:



1 thought on “Rabarbersaft”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift