Pasta carbonara

Pasta carbonara

Det italienske køkken har gennem tiden bragt mange gode sager og én af disse er denne ret, som jeg må indrømme at vi får ret ofte herhjemme. Retten er SÅ nem at lave, kræver ikke mange ingredienser og smager fantastisk. Pasta carbonara fik for alvor tag i mig, da jeg tilbage i 2011 boede i London og med jævne mellemrum indtog frokosten sammen med kollegaerne på Vapiano, hvor de serverede en helt fantastisk udgave af retten 🙂

Jeg har netop hørt, at Vapiano åbner i Odense – halløj, så tror jeg da nok liiige jeg kender mit nye yndlingsspisested i Odense! 

Begge pigerne spiser rigtig godt, når der serveres carbonara og det kan jeg faktisk godt forstå. 

 

Pasta carbonara

En skøn klassisk ret, som jeg har lært at lave den. Der findes mange måder at lave retten på og her har du min version inspireret af Jamie Oliver... Og ja - den er med fløde, hvilket jeg engang har hørt skulle være fy-fy (dette vist nok egnsbestemt i det italienske).
Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 Personer

Det skal du bruge

  • 1 pk bacon Gerne i skiver
  • 400 g Pasta Gerne frisk pasta - jeg laver dog oftest min pasta selv
  • 1,5 dl Piskefløde
  • 4 stk Æggeblomme
  • 125 g Friskrevet parmesanost
  • Salt og peber

Sådan skal du gøre

  1. Skær bacon i mindre stykker og sæt til at stege på en pande.
  2. Sæt en gryde med saltet vand til at koge og kom pasta i vandet, når det koger.
  3. I en skål blandes fløde, revet parmesan, æggeblommer, salt og peber.
  4. Når pasta er kogt færdig hældes vandet fra og pastaen kommes på panden med bacon. Flødeblandingen tilsættes ligeledes og retten blandes godt sammen mens der stadig er varme på panden.

Gode råd

Servér gerne retten med godt med revet parmesanost, et drys friskkværnet peber og et godt stykke brød.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *