Nemme syltede rødløg

Nemme syltede rødløg

Et populært valg

Man kan ikke komme udenom, at syltede rødløg topper når det kommer til syltede ting og sager. Ganske forståetligt, hvis I spørger mig – de gør sig nemlig godt i mange henseender… 🙂

Selv bruger jeg gerne de sprøde løg i salater, i en burger (det er næsten et must!) og på mine rugbrødsmadder. Har du smagt et stykke friskbagt rugbrød med rullepølse eller et godt stykke skinke og så en gang syltede rødløg? Det smager fantastisk, så har du ikke allerede prøvet den kombination vil jeg anbefale dig at gøre forsøget 🙂

Jeg har bl.a. brugt de syltede rødløg i denne farvestrålende og ikke mindst velsmagende salat.

 

En gammel kunst

Dét at sylte har mange år på bagen og er de senere år blevet mere og mere populær igen. Jeg er da også selv begyndt at udforske syltning noget mere, og lige præcis rødløgene er der stort set altid et glas af på køl.

Mest populær, er foruden de syltede rødløg, nok også syltede agurker og rødbeder. Dog er der rig mulighed for at sylte mange flere råvarer – stort set alt kan nemlig syltes. Har du fx prøvet syltede havtorn eller hokkaido?

Ved at sylte sine råvarer nedsætter man nedbrydningen i maden – man sænker vandindholdet og pH-værdien. Holdbarheden på maden forlænges altså.

Dog bruges syltning også ofte til at fremskaffe den sur-søde smag, som vi fx kender fra rødbederne, og som vi gerne vil have i vores mad.

Selvfølgelig skal der god gammeldags mad her på Bondemad – det er vel egentlig ret oplagt, ikke? Min opskrift på hjemmelavet agurkesalat har haft sin plads herinde siden i sommers, og jeg er sikker på at I nok skal få flere syltede sager herfra.

 

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg

Super nemme rødløg - én ting, som jeg stort set altid har til rådighed i mit køleskab. 

Forb. tid 10 minutter
Køle- og trækketid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 1 portion

Det skal du bruge

  • 1 stort rødløg
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl æblecidereddike
  • 10 stk peberkorn
  • 3 stk stjerneanis

Sådan skal du gøre

  1. Rødløg skæres i tynde skiver eller ringe og kommes i en skoldet glas. Vælg gerne et patentglas eller henkogningsglas, som kan sluttes helt tæt. 

  2. Kom vand, sukker, æblecidereddike, peber og stjerneanis i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. 

  3. Hæld nu lagen over løget i glasset, luk låget og lad afkøle. 

  4. De syltede rødløg skal nu trække en times tid og gerne mere. 

Gode råd

Opbevar glasset med de syltede rødløg på køl og du har lækker tilbehør i et par uger - hvis ikke de er spist inden da. 

En portion kan snildt holde sig et par uger på køl – og skal man ikke bruge dem alle på én gang kan det være en fordel med lidt tykkere skiver. Jo længere tid løgene ligger i lagen, desto blødere bliver de.

Har du mod på det, så kan du prøve at lege med andre krydderier i lagen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *