Madplan uge 27 – 2019

Madplan uge 27 – 2019

Sol, sommer og køkkenhave

Hvor er det dejligt, at sommeren endelig er kommet (og har lyst at blive mere end en enkelt dags tid). Jeg nyder solen og varmen – og jeg nyder, at jeg så småt kan begynde at høste lidt i køkkenhaven.

Jordbærene giver et par gode håndfulde lækre bær på daglig basis. Og min rabarber kommer sig også helt godt trods en flytning i maj måned. Kartoflerne tog vi den første høst af forleden – bitte bitte små kartofler 🙂 Lad os bare sige, at ungerne (særligt Laura) var vilde med de små babykartofler! Hun synes det var helt fantastisk.

Vi fik lagt vores kartofler (alt for) sent, så høsten må vi også vente lidt med… Enkelte kartofler fra sidste år er ikke kommet op af jorden, hvorfor vi simpelthen har fået lidt ekstra kartoffelplanter i år – disse fik jeg gravet op forleden. Pladsen skal jeg nemlig have brugt til noget andre grøntsager inden længe.

Hyldeblomstsaft – smagen af sommer

I weekenden fik Laura og jeg lavet en portion hyldeblomstsaft. Saften har siden stået på køl og trukket smag og den lækre saft er netop kommet på flasker i aftes.

Hyldeblomstsaft laver jeg hver eneste sommer – det hører sig simpelthen til hjemme på vores gård. I år var første gang, at Laura var med fra start til slut. Det har været vildt hyggeligt at have hende med, som en god og effektiv lille hjælper.

Har du endnu ikke fået lavet hyldeblomstsaft, så er det ved at være høje tid. Det kan dog nås endnu. Når du skal ud og finde blomster, så gå efter de buske der ikke er for tæt på vejene af hensyn til forurening. Selv går jeg også udenom de buske, der vender ud mod marker – i tilfælde af, at marken er blevet sprøjtet. Jeg er dog så heldig at have et væld af buske i haven, så den bekymring har jeg heldigvis ikke. På denne tid er flere af buskene dog allerede visnet og afblomstret, så led efter buske der står i skygge – de er nemlig lidt bagud og har stadig en masse blomster.

Vi har for første gang  i år prøvet at henkoge vores saft, hvilket meget gerne skulle dræbe de mikroorganismer der måtte være i saften, og dermed forlænge holdbarheden uden brug af konserveringsmidler. De første par år kom vi saften i fryseren og de senere år har vi konserveret med atamon. Skulle du have lyst til at prøve kræfter med hjemmelavet saft, så kan du finde mit bud på den bedste opskrift lige her.

Vores madplan i ugen der kommer

Mandag: Hakkebøf med bløde løg, brun sovs og kartofler.

Tirsdag: Pulled beef, kartoffelmos og spidskålssalat.

Onsdag: Kylling, grillede majskolber og sommersalat.

Torsdag: Pasta og kylling i tomatflødesovs.

Fredag: Pizza margarhita.

Lørdag: Hot dogs.

Søndag: Løgtærte og gulerodssalat.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *