Madplan uge 21 – 2019

Madplan uge 21 – 2019

Pastakursus og bloggerhygge

Weekenden er simpelten fløjet af sted. Derfor får I først min madplan i dag. Søndagen stod i pastaens tegn, for jeg havde arrangeret pastakursus for et par andre fynske madbloggere. Dagen startede selvfølgelig med en god bid brød efterfulgt af at lave pasta. Jeg havde forberedt en lækker pastaret, som vi i fællesskab skulle tilberede. Der var i den grad snak, Insgtagramming og tagen billeder hele dagen – ren bloggerhygge! Hvor er det skønt med et netværk, der elsker at nørde maden, kagerne og bloggeriet lige så meget, som jeg selv. Tak for Jer! 🙂

Forberedelser til høns i haven

Nogle har måske fulgt med på Instagram, hvor der i den sidste uges tid har været lidt hønsesnak. Claus og jeg har nemlig besluttet, at vi skal have høns 🙂 Og jeg glæder mig helt vildt til den dag (forhåbentlig inden længe), hvor vores høns kan flytte ind.  

Hvis alt går vel, så kan vi begynde at bygge selve hønsehuset i dag eller i morgen. Indtil videre har vi fået lavet punktfundamenter og er i gang med at sætte fliserne imellem. De kloge siger, at der skal lukkes af 40-60 cm ned i jorden, således ræven og måren ikke kan grave sig ind til de kære høns. Derfor laver vi en kant af fliser på højkant nede i jorden.

Selve hønsehuset har vi for en gangs skyld valgt at købe færdigt – de kan jo fås i fin kvalitet til “ingen” penge, så vi blev hurtigt enige om at spare tiden på hjemmebyg denne ene gang. Huset kom forleden og blev straks pakket ud, delvist samlet og i lørdags også malet.

Vores madplan i denne uge

Denne uges madplan byder på god hjemmelavet mad helt fra bunden af og et par dage, hvor vi springer let og elegant henover dele af aftensmaden og gør brug af supermarkedernes udvalg af halvfabrikata (det må man nemlig godt for at få hverdagen til at hænge sammen). I den kommende weekend smutter Claus atter udenlands og jeg skal til Fynsmesterskaberne for islandske heste og give en hånd med. Og så er der lige en enkelt kagebestilling, som også skal passes ind 😛

Mandag: Vi fik lavet sliders med bøf af oksekød, bløde løg, syltede agurker og estragon aioli. Dette i en lækker (og ikke mindst friskbagt) briochebolle. Dertil nye kartofler vendt i krydderier.

Tirsdag: Koldskål og kammerjunkere – nogle vil anse dette for at være en dessert, men hjemme hos os snupper vi det gerne som et måltid 🙂

Onsdag: Den står på quesadillias med fyld af kylling, majs, peberfrugt og forårsløg.

Torsdag: Pizza med kylling, seranoskinke og grøn pesot.

Fredag: Maden er endnu ukendt, da jeg kommer til at bruge det meste af eftermiddagen og aftenen til stævne. Mon ikke det er muligt at finde noget i stævnets café eller på vejen hjem.

Lørdag: Rugbrød og æggekage.

Søndag: Igen skal det være nemt, da jeg kommer hjem fra stævnet nok hen sidst på dagen. Vi kører med pitabrød og køber denne gang brødene i den lokale brugs, som har nogle ganske fine nogle af slagsen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *