Madplan uge 19 – 2019

Madplan uge 19 – 2019

Weekend og havearbejde forude

I denne weekend skal vi have lavet lidt småprojekter i haven, for vi har lejet en minigraver. Tilbage i påskedagene hentede jeg et monstrum af et vippedyr, som ikke længere skulle bruges – den basse skal nu i jorden, så pigerne kan få glæde af den. Foruden det arbejde skal vi også have gravet et område ved siden af frilandskøkkenhaven frit og lavet en sti – et arbejde, som passende kan udføres med maskine frem for håndkraft.

I sidste uges madplan fik jeg skrevet, at vi forhåbentlig skulle videre med malerarbejdet i byggeriet og den har absolut også stået på slibning af samlinger i stukken, grunder og første lag maling i fire ud af seks rum. Hvor er det dejligt, at komme lidt videre 🙂

Forhåbentlig kommer vores murer også inden længe og begynder at lægge klinker – det glæder jeg mig helt vildt meget til! Vi har valgt nogle store og vildt flotte klinker til badeværelset, og vi har grundet klinkernes størrelse valgt at få proffesionel hjælp… Med klinker der måler 1,2 m på hver led har vi ikke den store lyst til at skulle udføre arbejdet selv 😛

 

Bagværk til at snuppe med på farten

Vi har planlagt en tur til Legoland med gode venner og jeg sørger derfor for, at der er lidt pizzasnegle og pølsehorn. For ikke at stå med det hele i sidste øjeblik, så regner jeg med at få bagt i løbet af søndagen. Bagværket vil i første omgang blive smidt i fryseren og tages op dagen før vi smutter af sted.

Og når jeg nu alligevel har gang i bageriet, så tænker jeg at lave en ekstra stor portion – så har jeg nemlig nemme ting til Lauras madpakke. Det er guld værd at have lidt forskelligt bagværk i fryseren til de dage, hvor rugbrødet slipper op… Eller de dage, hvor madpakken bare gerne må være lidt mere spændende 😛

 

Vores madplan

Mandag: Lasagne og verdens bedste salat.

Tirsdag: Karbonader, kartofler og pandegrillet spidskål.

Onsdag: Kyllingeruller med seranoskinke og pesto. Dertil lun perlebygsalat og majs.

Torsdag: Pasta med bacon, ærter og grønne asparges.

Fredag: Burgerdag – klassisk burger med bøf.

Lørdag: Vi snupper en dag i Legoland med gode venner og finder noget aftensmad på vejen. Til frokosten bager jeg lidt pølsehorn og pizzasnegle – vores venner sørger for lidt frikadeller og pastasalat.

Søndag: Oksekød, knuste kartofler og rødbedesalat.

 

Ugens gode råd

Gør det enkelt, planlæg og køb ind

Det behøver nemlig slet ikke, at være så svært!

Jeg elsker at udforske og lege i køkkenet, og jeg finder tit frem til nogle opskrifter med mange trin eller mange ingredienser… Det kan godt “skræmme” lidt og jeg gør derfor tit det, at jeg lader mig inspirere… Og simplificere – for det behøver slet ikke at være så besværligt.

Særligt i en travl hverdag, hvor ungerne skal hentes, hesten skal motioneres, haven skal passes… Og alle de andre mange ting også lige skal passes! Så er det rart at vide, at der allerede er styr på aftensmaden og at der også er handlet… 🙂 Vi handler gerne til 3-4 dage ad gangen – i perioder har jeg anvendt nemlig.com og handlet ind til en hel uge ad gangen (ingen reklame – blot en glad forbruger).

Vi sparer tid ved ikke at skulle handle hver dag. Og vi sparer nok også lidt moneter, da vi undgår alt for mange impulskøb.

 

Hav en rigtig god weekend – jeg håber, du kan finde lidt inspiration til gode retter her hos mig.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *