Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Her i huset laves der hvert år hyldeblomstsaft og vi elsker det – og det anvendes på rigtig mange måder. Det var vist også det første saft, som jeg lærte at lave og det er super nemt… 🙂 Lige nu står hylden i fyldt flor og inden for få dage er det allerede slut, så det er med at komme i gang.

Hyldeblomstsaft

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 3 d
Samlet tid 3 d 30 min

Ingredienser
  

  • 3 liter vand
  • 2 kg sukker
  • 60 g. citronsyre
  • 0,5 tsk atamon
  • 4 stk. økologiske citroner
  • 50 store hyldeblomstskærme

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Varm vand og sukker indtil sukkeret er opløst helt.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt citronsyre og atamon.
  • Citroner vaskes og skæres i skiver, der også kommes kommes i gryden.
  • Hyldeblomsterne skylles og rystes godt, så diverse smådyr forsvinder. Klip de værste stilke af og kom hyldeblomsterne ned i gryden.
  • Læg låg på gryden og lad den stå på køl i tre dage - se gerne til saften dagligt og rør også gerne rundt i saften en gang eller to om dagen.

Dag 2 og dag 3

  • Rør i saften en eller to gange.

Dag 4

  • Din saft har nu trukket smag ud af blomsterne og er klar til at komme på flasker. Først skal du si saften, så blomster og citroner ikke kommer med.
  • Skold dine flasker og hæld forrigtigt saften over i flaskerne. Vær omhyggelig og brug en tragt, så der ikke kommer saft ud over det hele, da det meget nemt kan blive anledning til


4 thoughts on “Hyldeblomstsaft”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift