Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Her i huset laves der hvert år hyldeblomstsaft og vi elsker det – og det anvendes på rigtig mange måder. Det var vist også det første saft, som jeg lærte at lave og det er super nemt… 🙂 Lige nu står hylden i fyldt flor og inden for få dage er det allerede slut, så det er med at komme i gang.

Hyldeblomstsaft

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 days
Samlet tid 3 days 30 minutter

Det skal du bruge

  • 3 liter vand
  • 2 kg sukker
  • 60 g. citronsyre
  • 0,5 tsk atamon
  • 4 stk. økologiske citroner
  • 50 store hyldeblomstskærme

Sådan skal du gøre

Dag 1

  1. Varm vand og sukker indtil sukkeret er opløst helt.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsyre og atamon.
  3. Citroner vaskes og skæres i skiver, der også kommes kommes i gryden.
  4. Hyldeblomsterne skylles og rystes godt, så diverse smådyr forsvinder. Klip de værste stilke af og kom hyldeblomsterne ned i gryden.
  5. Læg låg på gryden og lad den stå på køl i tre dage - se gerne til saften dagligt og rør også gerne rundt i saften en gang eller to om dagen.

Dag 2 og dag 3

  1. Rør i saften en eller to gange.

Dag 4

  1. Din saft har nu trukket smag ud af blomsterne og er klar til at komme på flasker. Først skal du si saften, så blomster og citroner ikke kommer med.
  2. Skold dine flasker og hæld forrigtigt saften over i flaskerne. Vær omhyggelig og brug en tragt, så der ikke kommer saft ud over det hele, da det meget nemt kan blive anledning til


2 thoughts on “Hyldeblomstsaft”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *