Grundopskrift til pasta

Grundopskrift til pasta
Dette indlæg var et af de første , som landede på bloggen og med god grund. For der laves ofte pasta her i huset og jeg vil gerne sprede budskabet om hjemmelavet pasta 🙂 For det er slet ikke så svært at lave og kræver kun 2 ingredienser – ingredienser, som jeg vil våge at påstå er basisingredienser i de fleste husstande. Dog var opskriften måske lidt mangelfuld og jeg har derfor fået opdateret indlægget og lavet en mere udførlig beskrivelse.
Jeg håber, at I vil tage godt imod min pastaopskrift 🙂

Grundopskrift til pasta
Ingredienser
- 300 g durummel
- 3 stk æg
Sådan gør du
- Vej 250 g mel af og lav en bunke midt på bordet. Med hånden laves nu en udhuling i bunken, således der bliver plads til æggene.
- Slå de 3 æg ud i midten af bunken. Tag nu en gaffel og pisk æggene - lidt efter lidt piskes melet med ind i æggene.
- Saml til en sammenhængende dej og tilføj lidt efter lidt mere mel. Dejen skal være fast og ikke klistret.
- (kan om nødvendigt undlades - man kan sagtens lave pastaen uden at lade den hvile, men dejen har nu godt af en lille lur) Læg dejen i en frysepose eller pak ind i husholdningsfilm og lad hvile i 20 minutter på køl.
- Del gerne dejen op i flere klumper (jeg plejer at dele i 4 klumper) og tryk med fingrene hver klump flad. Indstil dit pastamaskine på størst mulig tykkelse (min maskine har 1 som største tykkelse, så her starter jeg). Dejen køres igennem maskinen 10-15 gange, hvor jeg efter hver tur i maskinen folder dejen en gang - herved æltes dejen inden vi laver pastaen tyndere. Hav altid lidt mel på bordet, som du kan vende pastaen i således den ikke klistrer.
- Efter de her 10-15 gange er det tid til at arbejde pastaen til rette tykkelse og maskinen indstilles derfor til næste trin (ved min maskine er dte så 2). På nuværende tidspunkt kører jeg ikke pastaen igennem flere gange som ved maskinens tykkeste trin. Efter en tur 2 trin køres pastaen på trin 3 osv. indtil den ønskede tykkelse opnås (vær opmærksom på ta pastaen svumler en anelse op under tilberedning).
- Din pasta er nu klar til brug - læg din pastaplade på et meldrysset bord og gentag nu punkt 5-7 for de resterende klumper pasta.
- Hvad du nu skal gøre afhænger helt af, hvad du skal bruge din pasta til. Enten skal du lave lasagne og så bruger du pladerne som de er nu eller måske skal du lave feccucine eller spaghetti og vælger dertilhørende cutter-tilbehør.
- Hvis pastaen ikke indgår i en ovnret, så skal den kosges i 3-5 minutter til pastaen er færdigtilberedt.
Noter
Selv ruller jeg pastaen ud på min pastarulle, som kobles på min KitchenAid røremaskine og jeg er virkelig glad for den. Den er ikke billig, men for mig alle pengene værd (den bliver virkelig også brugt tit) 🙂 Min pastarulle går fra 1, som er den tykkeste trin (det er her jeg ælter min pastadej inden den arbejdes tynd) og op til trin 8 der er den tyndeste (som jeg vist aldrig har brugt). Her vil jeg lige opliste de tykkelser, som jeg plejer at anvende når jeg laver pasta:
- feccucine og spaghetti køres til trin 4
- plader til lasagne eller ravioli køre til trin 5 (nogle gange på trin 6)
9 thoughts on “Grundopskrift til pasta”