Græskarsuppe

Græskarsuppe

Cremet græskarsuppe – nu i en ny og forbedret udgave.

Som med så mange andre ting, så ha denne græskarsuppe også udviklet sig 🙂 Der bor nemlig allerede en opskrift på græskarsuppe her på bloggen, hvilket rent faktisk også var én af de første opskrifter jeg fik lavet herinde.

Særlig én ting har ændret sig – nemlig at jeg er begyndt at bruge lidt frisk estragon i suppen. Det er nok lidt ved en tilfældighed… Vi har nemlig i år den fineste estragon i køkkenhaven, som er ganske gavmild og vokser godt – så den skal bruges. Men det er nu slet ikke så dumt endda – for den karakteristiske smag af estragon gør det helt godt i den cremede suppe.

Her i efteråret nyder vi ofte suppe og lige netop hokkaidosuppe er nok min yndlingssuppe. Der er masser af muligheder for at tilføje andre gode grønstager, fx pastinak, porre, persillerod eller knoldselleri.

græskarsuppe

Græskarsuppe

På de kølige efterårsdage er der næsten ikke noget bedre end en portion lun suppe.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Ret Aftensmad
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 1 stort løg
  • 3-4 stk gulerødder
  • 3-4 stk kartofler
  • 1,5 liter vand
  • 1 stk hønseboullionterning
  • 1,5 dl fløde 2-3
  • 2-3 stængler frisk estragon
  • 150 g bacon i tern

Sådan gør du
 

  • Skrub græskaret godt, halvér og skrab kernerne ud.
  • Pil løg, skræl gulerødder og kartofler. Skær nu alle grøntsgare i grove tern og kom i en gryde.
  • Hæld vand, lidt salt og hønseboulllionterning ved og kog op. Lad koge i ca. 20-25 minutter.
  • Imens suppen koger, steges bacon sprødt på en varm pande.
  • Hæld det meste af kogevandet fra (hældes i en skål, da det skal bruges senere).
  • Blend suppen godt og tilføj fløde – spæd til med kogevandet til du synes suppen har en passende konsistens.
  • Hak frisk estragon og tilføj til suppen – smag til med salt og peber.
  • Servér med et drys sprød bacon og gerne med et godt stykke brød ved siden.

Noter

Tips til kødfri dage – du kan selvfølgelig udskifte boullionterningen til en grøntsagsboullionterning. Og bacon kan erstattes af enten ristede kikærter eller riste græskarkerner.
Keyword efterår, estragon, græskar, hokkaido, hverdagsmad, nem mad, suppe

Den gode gamle

Kunne du tænke dig at se den oprindelige opskrift på min hokkaidosuppe, så finder du den lige her: Hokkaidosuppe

Har du også, ligesom jeg, en yndlingssuppe? I så fald er du mere end velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift