Galette med rabarber

Galette med rabarber

Virkelig nem galette med rabarber, som smager fuldstændig fantastisk!

Det er super nemt at lave denne skønne, rustikke tærte. Den kan laves med fyld af alverdens frugt og bær – jeg har dog valgt rabarber denne gang.

En galette er rustik tærte, hvor dejen blot rulles ud, fylder placeret på midten og kanterne foldes ind over fyldet. Det er da nemt 🙂

Tærtedej:

100 g sukker
200 g koldt smør i små tern
300 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 æg

Kom sukker, smør, hvedemel og vanilje i en røreskål eller foodprocessor og bland til massen har konsistens lidt ala fintrevet parmasanost.
Tilsæt æg og saml dejen – det er vigtigt at dejen kun lige samles og ikke æltes.
Pak dejen ind i husholdsningsfilm eller en tætsluttende frysepose og lad hvile 45-60 minutter (eller længere) på køl.
Dejen kan snildt laves 1-2 dage i forvejen.

Rabarberfyld:

Ca. 500 g rabarber (rensede i skåret i stykker på 2-3 cm i længden)
60 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Saft og skal af 1/2 usprøjtet citron
1 spsk majsstivelse

Bland alle ingredienserne og lad trække i 10 minutter.

Dertil skal du bruge:

1 sammenpisket æg
Lidt perlesukker

Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
Læg et stykke bagepapir (passende til en bageplade) på bordet og læg den kolde mørdej herpå.
Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse.
Placér fylder midt på dejen så der er 5-6 cm kant hele vejen rundt.
Fold lidt efter lidt dejen op over fyldet. Det gøres nemmest ved at folde selve bagepapiret op lidt efter lidt.
Pensl kanten med æg og drys med perlesukker.
Bages i ca. 30 minutter til kanten er flot og gylden.
Nydes gerne lun og toppet med lidt lækker vaniljeis.

Du kan med fordel lave mørdejen 1-2 dage i forvejen og blot opbevare denne på køl. Alternativt kan mørdej også sagens nedfryses og gemmes i op til 3 måneder på frost. Herved tages mørdejen op af fryseren dagen før tærten skal anvendes og tør op i køleskabet.

Det er faktisk altid en god idé, at have en portion mørdej klar på frost – således kan man ret nemt lave en dessert eller eftermiddagskaffe i tilfælde af at gæsterne melder deres ankomst.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *