Estragon aioli

Estragon aioli

Perfekt i bugeren!

Da vi forleden skulle have sliders fik jeg den ide,at jeg ville gøre forsøget med en hjemmelavet aioli – som i helt og aldeles hjemmelavet. Jeg har aldrig prøvet at lave en mayonaise fra bunden af og nu forstår jeg slet ikke hvorfor. Det er SÅ nemt, at man skulle tro det var løgn…

Det var nemt – og så var det den perfekte smørrelse i vores sliders! 🙂

“Aldrig mere købt mayo”

Ok, det er måske så meget sagt lige… Sådan ligefrem at “love”, at jeg aldrig køber mayonaise mere… Men jeg tør godt love, at det ikke kommer til at ske så ofte mere. Vores køleskab har lidt den tendens, at øverste hylde (og hylderne i lågen) er fyldt med alverdens forskellige dressinger. Det er en ret træls tendens, for de fylder ualmindeligt meget! Og jo egentlig også unødvendigt meget…

Når jeg kan lave en hjemmelavet portion mayonaise på få minutter og med ganske få ingredienser, så ser jeg ingen grund til at købe både chili-mayo, en mangochutney mayo, en BBQ-mayo… You got it? Det tror jeg 🙂

Mit køleskab skla have sig en make-over og der skal tømmes ud (jeg er næsten sikker på, at flere dressinger alligevel er løbet godt og vel over datoen)… Og når nu jeg får tømt, så vil jeg fremover blot sørge for at have mine grundingredienser til rådighed til enhver tid… 🙂

Som du kan se i min opskrift nedenfor, så kræver en lækker hjemmerørt mayo ikke mange ingredienser – og for mit vedkommende er det faktisk kun de past. æggeblommer, som ikke altid er på lager her i huset.

Opskrift på estragon aioli

Her får du opskriften på den lækreste estragon aioli – vi bruger den både til at smøre på burgerbollen og til at dyppe kartofler og pommes fritter i 🙂

Estragon aioli

At lave sin egen mayonaise er så nemt, at det burde være forbudt med købeudgaven… Det er nemt og kræver ganske få ingredienser. Tryl mayonaisen om til denne lækre estragon aioli og du har den perfekte dyppelse til dine fritter.
Tilb. tid 5 minutter
Antal 1 lille skål

Det skal du bruge

  • 1 bæger past. æggeblommer svarende til 2 stk. æggeblommer
  • 0,5 tsk hvidvinseddike
  • 1 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret estragon
  • Salt og peber

Sådan skal du gøre

  1. Kom æggeblommer og hvidvinseddike i en skål og pisk let.
  2. Fortsæt med at piske imens olie tilsættes i en tynd stråle.
  3. Pisk, pisk, pisk… Massen skulle gerne samle sig til en lys mayonaise.
  4. Pres hvidløget og rør det i mayonaisen sammen med estragon. Smag til med salt og peber.

Se – det var da egentlig slet ikke så svært, vel? Giv den hjemmepiskede mayo et forsøg og lav den lækreste dip til dinnes pommesfritter (eller smørelsen til burgerbollen). Jeg er 100 % sikker på, at du ikke vil fortryde 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *