Den bedste banankage

Den bedste banankage

Banankage med sprød pekannøddeknas og fløjlsblød mælkechokoladeganache – en fantastisk kombination og klart én af mine bedste kager!

Lav denne lækre kage og imponer dine gæster. Kagen er nem at lave og kagens delelementer kan med fordel laves dagen i forvejen – således skal du ikke bruge mere end 5 minutter på at samle kagen inden den serveres.

En ny udgave af en klassiker

Da jeg var barn var der ofte hakkede hasselnødder og hakket chokolade i selve dejen – de elementer har jeg valgt at fortolke lidt på og det er blevet til denne skønne kombination, hvor et lag af sprød pekannøddeknas går hånd i hånd med den vildt svampede banankage og lækre mælkechokoladeganache, som bare smelter på tungen.

Kagen er gået hen og blevet en af mine favoritter, som allerede er blevet bagt mange gange. Det er faktisk tæt på, at jeg kan opskriften udenad 🙂

Vidste du, at jeg faktisk allerede har en banankage på bloggen? For nogle måneder siden anskaffede jeg mig nemlig et donutjern og kom dermed med på “donut-bøljen”, som de seneste måneder har ramt de sociale medier.
Det har bl.a. resulteret i disse små skønne banan donuts.

Opskrift

Banankage med knas og mælkechokoladeganache

Denne kage fortjener at komme på bloggen efter at være blevet bagt en hel del gange efterhånden – hver gang med stor ros. Kombinationen af den søde, svampede banankage, et lag af karamelsauce, knasende sprøde pekannødder og en blød mælkechokoladeganache er himmelsk!

Ret Det søde køkken
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Dertil hviletid for chokoladecreme minimum 4 timer
Antal 12 peroner

Det skal du bruge

Til selve banankagen:

  • 2 stk. æg
  • 145 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk. modne bananer

Til mælkechokoladeganchen:

  • 2,5 dl piskefløde
  • 40 g glykosesirup
  • 250 g mælkechokolade

Til pekannøddeknas:

  • 50 g havregryn
  • 75 g pekannødder (groft hakket)
  • 50 g brun farin
  • 40 g hvedemel
  • 50 g smeltet smør
  • 1 spsk honning

Derudover:

  • 4 spsk karamelsauce fx fra Odense Marcipan
  • guldkugler fx fra Special Moment

Sådan skal du gøre

Start med mælkechokoladeganache:

  1. TIP: Du kan med fordel lave ganachen dagen i forvejen således den får tid til at køle helt ned. Laves ganache "på dagen" vil jeg anbefale at komme ganachen i en frysepose eller alternativt kommes i et fad (husk husholdningsfilm på overfladen), så der opnås et tyndt lag. Herved køler det hurtigere.

  2. Hak chokoladen og kom den i en skål – stil skålen til side.

  3. Kom fløde og glykosesirup i en kasserolle og varm til lige før kogepunktet.

  4. Hæld fløden over chokoladen og lad stå et par minutter inden massen røres til en glat og samlet masse.

  5. Kom husholdningsfilm på overfladen af ganachen og til på køl til massen er kølet helt ned (til 5 grader).

Bag kagen:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft).

  2. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk i ca. 5 minutter til du har en lys og luftig æggesnaps.

  3. Imens æggesnapsen piskes: i én skål eller kasserolle smelt smør og lad afkøle let, i en anden skål mos eller blend bananerne.

  4. Når æggesnapsen er klar sigtes mel og bagepulver i og vendes forsigtigt rundt.

  5. Vend derefter forsigtigt smør og banan i dejen.

  6. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og kom dejen heri. Bag i ca. 30-35 minutter.

  7. Tag kagen ud af ovnen og lad afkøle i formen inden kagen frigøres og er klar til samling.

Lav pekannøddeknas:

  1. TIP: Pekannøddeknas kan sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Ellers laves knas samme dag som kagen og bages samtidig med kagen.

  2. Hak nødderne groft og kom i en skål sammen med havregryn, mel, brun farin og honning.

  3. Smelt smør og kom i skålen til de øvrige ingredienser.

  4. Bland godt og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.

  5. Bag ved 180 grader (varmluft) i ca. 10-12 minutter og rør rundt nogle gange undervejs for at få en jævn afbagning.

Kagen samles:

  1. Kom kagen på et fad og fordel karamelsauce udover kagen (stop 2-3 cm fra kanten, så karamelsauce ikke er helt ud til kanten).

  2. Fordel nu pekannøddeknas på samme areal, som karamelsaucen.

  3. Tag mælkechokoladeganachen og pisk denne let op – ikke mere end 15-20 sekunder og kom i en sprøjtepose med valgfri tyl. Jeg bruger gerne en tylkobler således jeg kan skifte mellem rund tyl og stjernetyl undervejs (alternativt anvendes flere sprøjteposer med hver sin tyl).

  4. Tyl nu den piskede mælkechokoladeganache på hele kagen (helt ud til kanten således karamelsauce og pekannøddekans skjules).

  5. Pynt med guldchokoladekugler.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *