De bedste burgerboller

De bedste burgerboller

Briocheboller fyldt med smag

Vi får med jævne mellemrum burger herhjemme og det er stort set altid med hjemmebagte boller. Der er stor enighed om, hvilke burgerboller, som skal bages – det skal nemlig være disse briocheboller. Fyldt med smør og god smag!

Opskriften passer til 8 store burgerboller. Vores piger er dog fan af de helt små burgerboller, så jeg plejer gerne at lave flere størrelser til både voksne og små munde.

Opskrift på de bedste brioche burgerboller

Burgerboller – brioche

Mine klart yndlingsburgerboller! Opskriften er efterhånden testet en hel del gange og med stor succes hver eneste gang.

Ret Brød og boller
Antal 8 store burgerboller

Det skal du bruge

  • 1,5 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 125 g fuldkorns durummel
  • 70 g smør (stuetemperatur)
  • 1 stk æg til pensling
  • sesamfrø og eventuelt sorte sesamfrø til at drysse på toppen af bollerne

Sådan skal du gøre

  1. Lun mælken i en lille gryde til den er lillefingervarm. Opløs gær heri og kom i en røreskål.

  2. Tilsæt sukker, salt, æg og mel. Ælt dejen ved 30 % af maskinens fulde hastighed i ca. 8-10 minutter til dejen er godt smidig.

  3. Tilsæt smør i små tern (lidt ad gangen) mens der fortsat røres. Ælt dejen videre i yderligere 5-7 minutter. Dejen vil virke klistret og du vil få lyst til at tilsætte mere mel, men frygt ej – dejen vil samle sig.

  4. Kom enten husholdningsfilm eller en overklippet frysepose henover skålen og fastgør med en elastik. Lad dejen hæve i 1-1,5 time ved stuetemperatur til dejen har opnået dobbelt størrelse.

  5. Del dejen op i 8 lige store dele og stram hver bolle op. Placér hver bolle på en beklædt bageplade med samlingen ned mod pladen. Tryk bollerne flade (ca. 2 cm højde) med håndfladen. Dæk burgerbollerne til og lad efterhæve i 30 minutter.

  6. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

  7. Pisk et æg og pensl bollerne. Drys med sesam og bag bollerne i 15-18 minutter til de har en flot gylden overflade og lyder hule, når der bankes på bunden.

  8. Lad afkøle på en rist inden servering.


Prøv en hjemmelavet aioli – den perfekte makker til burgerbollen

Når nu du har bagt dine lækre burgerboller og tilmed også har fået tilberedt en lækker bøf eller kylling til at fylde i burgeren, så skal du gøre dig den sig den tjeneste at bruge 2 minutter på at lave den lækreste estragon-aioli.

Det tager vitterlig kun to minutter og kræver ganske få ingredienser – du kan finde min opskrift lige her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *