Cremet pastaret med pølser

Cremet pastaret med pølser

Pasta la Vista, baby! Super lækker og NEM pastaret

Nogle gange skal det virkelig bare være nemt og ligetil.. Og når nemt og ligetil samtidig går hånd-i-hånd med “fantastisk smag” og “tøm køleakabet” jamen så er jeg da solgt! 🙂 Forleden stod der egentlig karrykål på menuen og dette fordi den portion af karrykål jeg laver altid passer til to dage. Dog måtte jeg sande, at jeg havde to børn som ikke rigtig brød sig om karrykålen (der jo ellers er en af moderens livretter og gemalen spiser det også gladeligt) og så er der ikke meget ved at servere selvsamme ret to dage i træk…

Derfor sadlede jeg også om da jeg kom hjem fra job, tog et kig i køleskabet og blev enig med mig selv om at det blev pasta med et eller andet ved siden af. Et eller andet blev en lækker sovs og en ny ret har gjort sig fortjent til en plads her på bloggen.

Køleskabet bød på:

  • en pakke seranoskinke
  • en åben fløde med ca. 1,5 dl tilbage
  • en åben dåse tomatpure der var ca. halvt brugt

Dertil fandt jeg mig nogle “sommergriller” i fryseren, som også fik lov at blive en del af retten. Og selvfølgelig lidt forskellige krydderier til at justere med 🙂 Min mand havde for en del år tilbage nogle projekter ved Helgoland, hvorfor han var bosat i en lejlighed på øen – og der kunne han købe hvidløgspeber. Noget jeg egentlig ikke umiddelbart havde set herhjemme og vi brugte det meget i madlavningen. Sørme så – nu er det gået op for os, at Santa Maria også laver en hvidløgspeber, så den er der selvfølgelig købt en stor bøtte af 🙂 (og bare lige for en god ordens skyld – indlægget er hverken sponsoreret eller betalt på nogen måde.. Vi er bare glade for produkterne og vil selvfølgelig gerne bringe et lille tip eller godt råd videre) 🙂

Jeg laver stort set altid min pasta selv og opskrift samt vejledning til det har jeg allerede fortalt om her, så det vil jeg egentlig springe let og elegant over i dette indlæg. Men du behøves bestemt ikke lave din egen pasta – for mig er det bare virkelig nydelse, at lave min pasta selv 😉 Tilmed har jeg to piger, som hjertens gerne hjælper til og det gør kun fornøjelsen endnu større for mit vedkommende. At kunne have ungerne med i køkkenet og kunne vise dem, hvad vores mad består af er guld værd – hvor mange andre børn på 5 år ved hvordan pasta laves?

Nå, men det var den her opskrift vi kom fra og nu ikke mere snak – god fornøjelse med madlavningen 🙂

Cremet pastaret med pølser

Opskriften nærmest kommet ud af det blå og er fremkommet af ting der lige var i køleskabet. Ting, som et par dage efter ville have været skraldespanden værdig, så mit undgå-madspild-gen har det super fedt over denne ret. Og så smager den altså også bare fantastisk og af en ekstra portion 🙂

Vigtigst af alt, så er retten super god hverdagsmad for den tager vitterligt ikke lang tid at lave og er knaldhamrende nem.

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Det skal du bruge

  • 500 g frisk pasta feccucine
  • 6 skiver seranoskinke
  • 3 stk pølser gerne frankfurtere eller lignende
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 2 spsk tørret oregano
  • 1 tsk hvidløgspeber
  • 0,5 tsk muskatnød
  • salt og peber
  • 50 g friskrevet parmasanost
  • 1 håndfuld persille

Sådan skal du gøre

Hvis du laver din egen pasta, så passer det med en enkelt portion af min grundpasta 🙂

  1. Start med at sætte vandet til pastaen i kog o ghusk at salte vandet.

  2. Imens vandet arbejder på at komme i kog varmes en pande op få fuld varme og seranoskinke steges sprødt herpå - riv skinken i rustikke stykker inden du kommer den på panden. Tag skinken af varmen og læg til side i en lille skål eller tallerken.
  3. Skær pølserne i skiver og steg dem således de får godt med farve og stegeskorpe på alle sider.
  4. Når pølserne er ved at være godt sprøde kommes fløde over og der skrues nu ned på middel varme.
  5. Tilsæt også tomatpure, oregano, hvidløgspeber og muskatnød og lad simre.
  6. Kom pastaen i vandet og kog efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra når pastaen er kogt færdigt.
  7. I gryden med pasta hældes nu både seranoskinke og pølserne i flødesovsen og der røres godt rundt.
  8. Servér med lidt friskrevet peber, friskrevet parmasanost og hakket persille.

Gode råd

Opskriften kan nemt varieres og her er et par forslag:

  • anvend kartofler eller ri si stedet for pasta
  • brug gerne chorizo frem for pølser
  • brug kyllingefilet i stedet for pølser
  • brug hakket kød og lav små kødboller i stedet for pølser
  • og tilføj fx majs eller ærter til retten også

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *